3.5/5

VPN Baron presterar helt okej, men kan inte jämföra sig med de bästa VPN-alternativen.

Höjdpunkter
3.5/5

Recension VPNBaron

vpnbaron-logo-landningssida-696x

Snabba fakta

Pris från Ca. 50 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 206 Mbps 18%
USA 51 Mbps 80%
Storbritannien 59 Mbps 76%
Genomsnitt 105 Mbps 58%

Snabbt svar för dig som har bråttom

VPNBaron kostar lika mycket som ExpressVPN, men är knappast en av de bästa VPN-tjänsterna. Notera att du ska läsa vårt test av Cyberghost, eller vårt test av ExpressVPN för att lära dig mer om VPN-tjänster som presterar underbart.

Här har vi ytterligare en högpresterande rackare: Rumänska VPNBaron, som gör mycket rätt. En egenutvecklad app erbjuds på Windows-sidan, och om vi vill ansluta fler enheter är det OpenVPN Connect som gäller. Ett mycket bra val för de redan invigda, men lite pilligt för nybörjare.

Säkerhetstesterna dansade de igenom kvickt och det var heller inga problem att komma åt Netflix amerikanska utbud samt att fildela. Supportavdelningen är bra uppstyrd och snabba svar ges även om det inte erbjuds någon direktchatt. Läs mer: Vad är VPN? [En fullständig guide för nybörjare!]

Samtliga moderna krypteringsprotokoll har fullt stöd inklusive OpenVPN-protokollet med AES 256-kryptering, mer än så kan vi inte begära. Prisläget är inte heller särskilt blödigt, och vi kan även betala via kryptovalutor om vi så vill.

Mer specifikt är VPNBaron ett acceptabelt VPN-alternativ, som tyvärr inte presterar lika väl som toppalternativen, och därför inte kan rekommenderas helhjärtat.

Fördelar med VPNBaron
  • Kundsupporten svarar snabbt
  • Inga dataläckor kunde identivieras
  • Låser upp amerikanska Netflix
Nackdelar med VPNBaron
  • Låser inte upp BBC iPlayer
  • Ingen Kill Switch för mobiler
  • Inga VPN-applikationer på svenska
  • Inga svenska VPN-servrar
  • Kan inte låsa upp SVT Play
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om VPNBaron

Är det säkert att fildela med VPNBaron?

Du kan fildela säkert med VPNBaron, då de inte sparar några känsliga loggar. Men notera att du inte kan fildela särskilt fort, som du exempelvis kan göra med svenska OVPN som även erbjuder kundsupport på svenska och servrar i Sverige.

Är VPNBaron en dyr VPN?

VPNBaron är en ganska dyr VPN, då du måste betala från cirka 50 kr/mån för att få ta del av en VPN-tjänst som bara presterar rätt mediokert. Vi rekommenderar att du i stället väljer en annan VPN-tjänst, som ger dig mer VPN för pengarna.

Kan VPNBaron låsa upp SVT Play

VPNBaron kan inte låsa upp SVT Play, då de inte erbjuder några svenska VPN-servrar. Det medför att allt svenskt innehåll på SVT Play förblir blockerat om du skulle vara utomlands och försöka låsa upp SVT Play med den anonymitetstjänst VPNBaron erbjuder.

Vad tycker du om VPNBaron?