4.5/5

Inleed är ett av Sveriges bästa webbhotell. Här är det snabb kundsupport, låga priser och kraftfull hosting via LiteSpeed som gäller.

Höjdpunkter

Recension Inleed webbhotell

Vi har varit kunder hos Inleed i cirka två år, det vill säga nästan lika länge som vi varit kunder hos Miss Hosting.

Men hur presterar Inleed egentligen, och vad säger andra kunder om det som Inleed har att erbjuda?

Det tar vi reda på bums, i denna heltäckande recension av Inleed.

Är Inleed ett bra webbhotell?

Inleed erbjuder bra och framförallt prispressade webbhotellspaket. Vi har använt ”Inleed Webbhotell Prime 2” under flera år, och aldrig varit missnöjda med vare sig kundsupport, prestanda eller funktionalitet. Vi rekommenderar Inleed, som erbjuder många starka webbhotellspaket.

För vem passar Inleed?

Inleed passar utmärkt för alla som behöver bra hosting i Sverige. På framsidan marknadsför de sig främst mot kunder som vill komma undan billigt, men trots det hittar du även hostingpaket för personer med väldigt höga krav. Inleed har något för alla, med andra ord.

Positivt med Inleed

Lågt pris och inga lockpriser

Hos Inleed kan du välja ett av totalt 6 webbhotellspaket. Vi både betalar för och rekommenderar Webbhotell Prime 2, då vi tycker att det paketet ger dig mest valuta för pengarna. Nedan uppmärksammar vi hur mycket det kostar att teckna sig för ett webbhotell hos Inleed, samt vad som inkluderas.

6 saker som alltid inkluderas hos Inleed

 1. SSD-lagring på minst 2 GB
 2. Ett obegränsat antal hemsidor
 3. Ett obegränsat antal e-postadresser
 4. Kostnadsfritt SSL-certifikat
 5. Backup 2 gånger per dag
 6. En servermiljö med stöd för LiteSpeed

Så skiljer sig Webbhotell Bas-paketen

FunktionStandardSpecialÅterförsäljare
Pris/år182 kr278 kr1 188 kr
Processorkärnor1 st2 st4 st
RAM-minne1 GB2 GB4 GB
Trafik50 GB250 GB3 000 GB
SSD-lagring2 GB10 GB50 GB

Så skiljer sig Webbhotell Prime-paketen

FunktionPrime 1Prime 2Prime 3
Pris/år1 188 kr1 788 kr2 388 kr
Processorkärnor4 st8 st12 st
RAM-minne8 GB16 GB32 GB
Trafik3 000 GB3 000 GB3 000 GB
SSD-lagring50 GB100 GB200 GB

Så mycket kostar Webbhotell Bas-paketen

PrisStandardSpecialÅterförsäljare
År 1228 kr348 kr1 188 kr
År 2228 kr348 kr1 188 kr
År 3228 kr348 kr1 188 kr
År 4228 kr348 kr1 188 kr
År 5228 kr348 kr1 188 kr
Totalt 5 år1 140 kr1 740 kr5 940 kr
Kostnad/år228 kr348 kr1 188 kr

Så mycket kostar Webbhotell Plus-paketen

PrisPrime 1Prime 2Prime 3
År 11 188 kr1 788 kr1 910 kr
År 21 188 kr1 788 kr1 910 kr
År 31 188 kr1 788 kr1 910 kr
År 41 188 kr1 788 kr1 910 kr
År 51 188 kr1 788 kr1 910 kr
Totalt 5 år5 940 kr8 940 kr9 550 kr
Kostnad/år1 188 kr1 788 kr1 910 kr

Inleed är ett billigt webbhotell jämfört med både svenska och internationella konkurrenter. Det är ingen konkurrent som erbjuder ett bra webbhotellspaket för i närheten av ett snittpris på 19 kr/mån, om det inte handlar om ett kortsiktigt lockerbjudande. Inleed tar verkligen inte för mycket betalt.

Du kommer i gång på nolltid

Allt du behöver göra är att besöka Inleed.se, teckna dig för ett hostingpaket och invänta en bekräftelse på att allt fungerar som det ska. Det tar i regel någon timme innan din första domän är klar att användas, och någon dag innan en webbsida du flyttar till Inleed fungerar som den ska.

Kundzonen är begriplig och kraftfull

Hos Inleed är det Direct Admin som gäller. Det är ett kraftfullt verktyg där du bland annat kan sätta upp tvåfaktorsautentisering, klona webbsidor, skapa staging-sidor och kontrollera att alla fakturor är betalda. Allt är samlat på samma ställe, och det gillar vi.

Som du ser nedan kan du även ställa in en e-postadress som fångar upp alla meddelanden som skickats till din domän, men till fel e-postadress. Den funktionen är ovärderlig för oss, då det är vanligare än man tror att personer stavar fel i adressfältet.

Inleed fungerar perfekt med WordPress

Att installera WordPress tar som mest några minuter. Så fort enklicks-installationen är klar kompletterar du din webbsida med ett kostnadsfritt SSL-certifikat från Lets Encrypt. Sen är det bara att logga in på sin WordPress-sajt, och börja blogga.

Inleed erbjuder en bra prestanda

Med det Prime 2-webbhotellspaket som vi använder oss av är det bra tryck i maskineriet. Webbhotellsserverns svarstid mäter du bäst genom att kartlägga värdet time to first byte (TTFB), via verktyg likt Bytecheck.com. TTFB-värden på mellan 200 och 500 ms räknas som standard och ju lägre TTFB-värde, desto bättre.

Det time to first byte-värde som gällde hos Inleed låg på 21 ms vid testtillfället. Det är en extremt bra prestation, som till och med är bättre än Miss Hosting som har en genomsnittlig svarstid på cirka 90 ms.

En av de webbsidor som en av våra kunder driftar med hjälp av Inleed..

Inleed har ett bra omdöme på internet

Det är inte bara vi som har fått upp ögonen för Inleed. Detta hostingföretag beröms främst för att supportmedarbetarna är duktiga, men även för att prestandan är utmärkt och priserna ligger på en bra nivå.

Det finns enstaka kunder som obefogat klagar på att lagringsutrymmet är för snålt tilltaget. Men då de kunderna bara betalade 19 kr/mån kan man tycka att de lika gärna kunde uppgradera sina webbhotellspaket. Det löser man ju på bara några minuter, och särskilt dyrt är det inte.

Upptiden är det inget fel på

Inleed erbjuder en garanterad upptid på 99,9 procent. Om de inte skulle lyckas infria det löftet förlängs ditt hostingpaket med en månad, helt kostnadsfritt. Än så länge har vi inte varit med om ett enda avbrott. Så den där gratis förlängningen kan vi nog se i stjärnorna efter, och tur är det.

Hos Inleed är det LiteSpeed som gäller

LiteSpeed är världens mest bekväma servermiljö. Du laddar ner LiteSpeed-appen för WordPress, sen sköter tillägget allt som har med optimering att göra. Dina bilder komprimeras per automatik, och alla sidvisningar förladdas på det smartaste och snabbaste sättet.

Utmärkt kundsupport

Inleeds supportavdelning kan du nå via telefon, chatt eller e-post. Supportsektionen har öppet vardagar mellan 8.00 och 21.00, och på helger mellan 9.00 och 21.00. Det är alltså ingen dygnet runt-support som gäller, som bland annat Hostinger erbjuder.

Men det gör ingenting. Det tar aldrig mer än cirka 5 minuter innan de svarar, enligt våra erfarenheter. Ibland kan de till och med svara när man skickar en fråga mitt i natten, trots att supporten inte har öppet då. Det är dedikation.

Som du kan läsa på gamla Disney-fodral är det ”alla pratar svenska” som gäller. Inleed är ett helsvenskt hostingföretag, så annat vore konstigt.

Neutralt med Inleed (+-)

Här ekar det tomt.

Negativt med Inleed (-)

Här med, lyckligtvis.

Sammanfattande tankar

Inleed är ett prispressat och prestandastarkt web hosting-alternativ. Vi har varit kunder hos dem i över 2 år, och är helnöjda. Inleed rekommenderas helhjärtat. Du kommer inte bli missnöjd med dem.

Fördelar med Inleed webbhotell
 • Lågt pris
 • Stöd för LiteSpeed
 • Snabb kundsupport på svenska
 • Gratis SSL-certifikat
 • Tillgång till DirectAdmin
Nackdelar med Inleed webbhotell
 • Ingenting
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Inleed webbhotell

Är Inleed ett snabbt webbhotell?

Inleed erbjuder snabba webbhotellspaket. Time to first byte-värdet, eller den första svarstiden från webbservern ligger i regel på cirka 20 ms. Det är en utmärkt prestation, vilken förtydligar att Inleed är ett av de bästa hostingföretagen i Sverige. Främst då det är få webbhotell som erbjuder TTFB-värden under 50 ms.

Kostar e-post extra hos Inleed?

E-postadresser inkluderas kostnadsfritt, precis som när det kommer till andra förmåner såsom automatisk backup och SSL-lagring. Du får skaffa hur många e-postadresser du vill utan att det kostar någonting extra.

Kan man köpa domännamn hos Inleed?

Ja, Inleed är registrar för flera av de vanligaste toppdomänerna. För nyregistrering av en .SE/.NU/.COM domäner så tar Inleed 149 kr.

Vad tycker du om Inleed webbhotell?

Mycket nöjd, men!

Rated 3,0 out of 5
04/12/2022

Jag har en WP websida https://minewebsider.com/ som tilldels fungerar bra! Väl, om natten fungerar det sämre. Men det är admin kontrollpanelen i WP som arbetar förfärligt trögt. För mej värkar servern till tider trög, då farten på nätsidan varierar väldigt ofta från bra till trög! Special paketet är väl inte det bästa alternativet hos er det förstår jag, men dom många variationerna i farten är ändå underligt! Vad detta beror på är jag mer osäker på. Jag driver en websida utan några inkomster och stöd från den så för mej är självklart priset avgörande. Men alt om alt är jag nöjd, men på grund av trögheten så tappar Inleed två stjärnor här hos mej. Kommer jag att byta server/leverantör? svar nej.

Ketil

Grymma.

Rated 5,0 out of 5
21/07/2021

Haft inleed billigt paket i 3 år typ. Aldrig problem, supporten är underbar.

Klas