4.5/5

Hostinger är ett prispressat webbhotell som erbjuder kraftfull webbhosting med utmärkt kundsupport. De erbjuder även en perfekt integrering med såväl WordPress som Litespeed.

Höjdpunkter

Recension Hostinger webbhotell

Hostinger är en av världens mest välkända webbhotell. Hos dem är det ”snabba webbsidor”, ”dygnet runt-support” och ”WordPress utan krångel” som gäller. I alla fall enligt deras webbsida. Nu tar vi reda på om deras vackra ord stämmer överens med verkligheten, häng med!

Ett snabbt svar för dig som har bråttom!

Vi prenumererar på ett Hostinger Webbhotell Företag-paket, och är hur nöjda som helst. Hostinger är ett riktigt toppval!

Är Hostinger ett bra webbhotell?

Hostinger är ett bra, och framförallt billigt webbhotell där det mesta är inkluderat redan från start. Vilket hostingpaket du än väljer att teckna dig för, så kör på 4-års-abonnemanget. Då får du extremt mycket webbhotell för pengarna, vilket medför att du gör en mycket bra deal.

Positivt med Hostinger

Hostinger är ett billigt webbhotell

Hostinger erbjuder några av världens mest prispressade webbhotellspaket. Sammanlagt kan du välja mellan tre olika webbhotellspaket: Enkelt, Premium eller Företag.

Det här inkluderas alltid

 • Snabb SSD-lagring på minst 30 GB.
 • Obegränsad bandbredd. 
 • Integrering med Litespeed Cache. Det är lätt att konfigurera Litespeed, som är ett program som gör att dina sidor laddas snabbare.
 • SSL-certifikat via Lets Encrypt.
 • Daglig backup.

Så skiljer sig webbhotellspaketen

FunktionEnkeltPremiumFöretag
Max webbsidor1 st100 st100 st
SSD-lagring30 GB100 GB100 GB
Gratis domänNejJaJa

Så mycket kostar Webbhotell Enkelt

PrisBundet 1 årBundet 2 årBundet 4 år
År 1360 kr240 kr180 kr
År 2720 kr240 kr180 kr
År 3720 kr600 kr180 kr
År 4720 kr600 kr180 kr
År 5720 kr600 kr480 kr
Totalt 5 år3 240 kr2 280 kr1 200 kr
Kostnad/år648 kr456 kr240 kr

Så mycket kostar Webbhotell Premium

PrisBundet 1 årBundet 2 årBundet 4 år
År 1720 kr480 kr360 kr
År 2960 kr480 kr360 kr
År 3960 kr840 kr360 kr
År 4960 kr840 kr360 kr
År 5960 kr840 kr720 kr
Totalt 5 år4 560 kr3 480 kr2 160 kr
Kostnad/år912 kr696 kr432 kr

Så mycket kostar Webbhotell Företag

PrisBundet 1 årBundet 2 årBundet 4 år
År 1840 kr600 kr480 kr
År 21 560 kr600 kr480 kr
År 31 560 kr1 200 kr480 kr
År 41 560 kr1 200 kr480 kr
År 51 560 kr1 200 kr1 080 kr
Totalt 5 år7 080 kr4 800 kr3 000 kr
Kostnad/år1 416 kr960 kr600 kr

Det finns många hostingpaket att välja på

Utöver Delat Webbhotell kan du välja på:

 • Virtuell server. En VPS-server passar bäst om du behöver mer kraft jämfört med ett vanligt webbhotell.
 • Cloud hosting. Kostar mycket, men du kan samtidigt drifta upp till 300 webbsidor.
 • WordPress Hosting. Fungerar ungefär som delat webbhotell-paketen, men här inkluderas även WordPress-appen Jetpack och teman som Hostinger tagit fram.

Notera att du lika gärna kan installera gratis teman och plugins med Delat Webbhotell-paketen, som gör exakt samma saker. Om du tecknar dig för Delat Webbhotell får du mest webbhosting för pengarna.

Det är lätt att komma igång

Det tar som mest 5 minuter innan du kan ladda upp din första webbsida. Du betalar för ditt webbhotellspaket, sen kan du logga in på dina kundsidor.

Där kan du bland annat köpa nya domäner, ladda upp webbsidor, installera SSL-certifikat och ställa in din e-post. Gränssnittet finns inte tillgängligt på svenska, som är fallet hos exempelvis Inleed.

Att Hostinger endast erbjuder ett engelskt gränssnitt är i våra ögon ingen större nackdel, då goda engelskkunskaper är lite av ett krav inom denna branschen.

Hostinger fungerar utmärkt med WordPress

Du behöver inte teckna dig för ett WordPress-paket, då Delat Webbhotell-paketen fungerar lika bra med WordPress. Från kundpanelen installerar du WordPress genom att välja ”Auto Installer”, och därefter klickar på ”Select” strax intill WordPress-loggan.

Som du ser ovan kan du även installera WooCommerce och Joomla via kundzonen, tillsammans med 100-tals övriga gratis-applikationer. WordPress är dock förstavalet för nästa alla webbsideägare, då det är ett extremt kraftfullt och begripligt publiceringssystem.

När WordPress väl är installerat ser du enkelt vilken PHP-version som gäller, och du kan även uppgradera PHP-version på bara någon sekund. Den kontrollpanel som Hostinger erbjuder är helt fantastisk!

Utmärkt upptid

Hostinger utlovar en upptid på 99,9 %. Om den upptiden inte uppfylls har du rätt till ett prisavdrag på minst 5 % av din månadsfaktura. Vi har varit kunder hos Hostinger i drygt två år, och än så länge har inte någon av våra sidor legat nere.

Det innebär att vi förmodligen aldrig får någon extra rabatt på fakturan, men vi klagar inte för den sakens skull.

Utmärkt integrering med LiteSpeed

Om du tecknat dig för ett virtuell server-paket hos Hostinger måste du själv installera Litespeed, vilket kräver expertkunskaper. Webbhotells-kunder behöver inte bry sig om det, då behöver du bara installera Litespeed via WordPress applikationsbutik.

Installationen är dessutom spikrak. Du behöver inte fylla i några uppgifter vid Memcached/Redis, vilket är standard hos nästan alla webbhotellsföretag som fungerar med Litespeed. Hostinger har nämligen fixat den inställningen redan från start. Enklare än så här kan det inte bli.

Hostinger har ett bra omdöme online

Många är nöjda med Hostinger. På webbforumet Flashback berättar en medlem att han är nöjd med deras VPS-tjänster.

Var man än vrider och vänder huvudet verkar i princip alla vara nöjda med det som Hostinger har att erbjuda. Det är i synnerhet kundsupporten, prestandan och prisläget som kunderna berömmer i störst utsträckning.

Det är bra prestanda som gäller

En av våra kunders webbsidor granskades via Bytecheck.com. Via den tjänsten tog vi reda på vilket time to first byte-värde (TTFB) som gällde för hans sida, som vi driftar via Hostinger. Detta värde visar hur snabbt webbservern svarar, och ligger som standard på mellan 200 och 500 ms för alla som betalar för ett delat webbhotell.

Som du ser ovan är det en snabb svarstid som gäller på Hostingers servrar. Ett TTFB-värde på 103 ms är en mycket bra prestation, i synnerhet då vi bara betalar ett snittpris på 432 kr/mån för att drifta den och ett tjugotal ytterligare webbsidor med hjälp av Hostinger.

Utmärkt kundsupport

Vi har kontaktat supporten omkring fem gånger, och den genomsnittliga svarstiden ligger på omkring en timme. Det är en bra prestation, med tanke på att supporten har öppet dygnet runt.

Supportmedarbetarna är dessutom både hjälpsamma samt kunniga, och när vi väl fått kontakt med dem löser de alla tänkbara problem på bara några minuter. De är inte heller rädda för att kompensera dig som kund om någonting gått snett, oavsett om felet ligger hos dem eller hos dig.

Helhetsomdömet lyder att Hostinger erbjuder en mycket bra kundsupport, trots de något långa svarstiderna.

Neutralt med Hostinger (+-)

SSL-certifikat och backup kan kosta extra

Just nu behöver du inte betala extra för att få tillgång till daglig backup och gratis SSL-certifikat för alla sidor du laddar upp. Men då har det inte alltid varit. När vi blev kunder var vi tvungna att tjata på kundsupporten för att SSL och backup skulle vara gratis.

Kort efter vi tecknade oss för 4 år ändrade de i utformningen för sina webbhotellspaket, så att SSL-certifikat och backup alltid inkluderas, oavsett vilket webbhotellspaket du tecknar dig för.

Men ha som vana att kontrollera att SSL och backup inkluderas, innan du tecknar dig för ett webbhotell hos Hostinger. Om så inte skulle vara fallet, hör gärna av dig till oss via kommentarsfältet nedan. Alla bra webbhotell ska inkludera kostnadsfri SSL och backup.

Negativt med Hostinger (-)

Här var det tomt, lyckligtvis.

Fördelar med Hostinger webbhotell
 • Mycket lågt pris
 • Lätt att installera LiteSpeed
 • Kompetent och trevlig support
 • Begriplig och kraftfull kontrollpanel
 • Domän ingår i ett år
Nackdelar med Hostinger webbhotell
 • Ingenting
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Hostinger webbhotell

Är Hostinger ett webbhotell man kan ha i Sverige?

Hostinger passar utmärkt för alla som bor i Sverige. De erbjuder bra kundsupport, en begriplig kontrollpanel och låga svarstider på de webbsidor som laddats upp. Om du letar efter ett bra webbhotell som du kan använda i Sverige är Hostinger ett mycket bra alternativ.

Är Hostinger gratis?

Det går inte att teckna sig för Hostinger gratis. Det finns med andra ord inga Hostinger Free-paket, men det gör inte så mycket. För omkring 37 kronor per månad kan du drifta upp till 100 webbsidor, vilket är ett mycket bra pris jämfört med hut mycket konkurrenterna tar ut.

Vad tycker du om Hostinger webbhotell?

Bra webbhotell med trevliga funktioner

Rated 4,0 out of 5
06/07/2021

Har använt många webbhotell genom åren men fastnade till slut för Hostinger. Bra cPanel och många bra funktioner, supporten är i världsklass.

Henry