2/5

TunnelBear är en dussin-VPN som vi inte rekommenderar över huvud taget.

Höjdpunkter
2/5

Recension TunnelBear

tunnelbear-logo-landningssida-696x

Snabba fakta

Pris från Ca. 42 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

 

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 201 20%
USA 143 43%
Storbritannien 191 24%
Genomsnitt 178 29%

Snabbt svar för dig som har bråttom!

TunnelBear erbjuder en VPN-tjänst som presterar acceptabelt, men vi tycker att du ska välja en av de bästa VPN-tjänsterna i stället.

Kanadensarna kan tydligen göra mer än att lira hockey. I samma land har det mycket populära VPN-företaget TunnelBear sitt säte.

Loggpolicyn är helt vattentät, inga säkerhetsbrister kunde identifieras och företaget har till och med granskats av en extern säkerhetsfirma för att kunna bevisa att de håller vad de lovar säkerhetsmässigt.

Apropå säkerhet erbjuds stöd för OpenVPN, IPSec (för iOS) samt AES 256-kryptering. Bättre än så blir det inte. Egenutvecklad programvara finns tillgänglig för Windows, Mac, iOS samt Android och upp till fem enheter kan vara uppkopplade samtidigt mot ett och samma konto. Kill Switch-stöd hittar vi för övrigt till Windows och Mac.

Apparna är både snygga samt användarvänliga och det är svårt att inte bli kär i den urgulliga björnen som ryter till när vi byter server (ljudet går lyckligtvis att stänga av då det kan bli lite jobbigt efter det 76:e vrålet).

Ett ställe där TunnelBear utmärker sig rejält är när det kommer till stödet för torrenting och p2p. Denna ädla hobby kan vi ägna oss åt på samtliga servrar och den testfil som laddades ner via qBittorent höll en vansinnigt bra hastighet nerströms – dvs. 26.3 MiB/s (ca. 221 Mbps). Läs mer: Så fungerar en VPN!

Det enda vi kan klaga på är att det inte går att komma åt Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer, men med lite tur kan det komma att ändras i framtiden.

Prisnivån ligger ungefär i linje med vad konkurrenterna tar ut för sina tjänster, och allt som allt är TunnelBear ett acceptabelt VPN-alternativ som blir frånsprunget av de mer högpresterande VPN-företagen, som presterar mycket bra inom alla aspekter.

Fördelar med TunnelBear
  • Okej applikationer
  • Björnen har fin päls
Nackdelar med TunnelBear
  • Långsamma servrar
  • Inga appar på svenska
  • Relativt dyr VPN
  • Ingen pengarna tillbaka-garanti
  • Ingen Kill Switch för mobiler
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om TunnelBear

Är TunnelBear en billig VPN?

TunnelBear är inte en billig VPN, då du tvingas betala minst cirka 42 kr/mån för en VPN som inte ens kan låsa upp streamingportaler. Utöver det får du ingen pengarna tillbaka-garanti, som det är standard att erbjuda inom VPN-branschen.

Kan man fildela med TunnelBear?

Du kan fildela med TunnelBear, men om det är anonym fildelning du är ute efter är det bättre om du väljer en bättre VPN, som Cyberghost eller ExpressVPN i stället. De presterar bättre än TunnelBear inom alla mätbara kategorier, och sparar inga loggar vilket är bra för fildelare.

Pratar kundsupporten svenska hos TunnelBear?

Kundsupporten pratar inte svenska hos TunnelBear. Om svensk kundsupport är viktigt för dig är svenska OVPN ett bättre val jämfört med TunnelBear.

Vad tycker du om TunnelBear?