3.5/5

SwitchVPN är en säker VPN-tjänst som presterar bra, men samtidigt inte kan mäta sig med VPN-tjänster som är bäst i test.

Höjdpunkter
3.5/5

Recension SwitchVPN

switchvpn-landningssida-liten

Snabba fakta

Pris från Ca. 39 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 2 – 10
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 201 20%
USA 56 78%
Storbritannien 107 57%
Genomsnitt 121 51%

Snabbt svar för dig som har bråttom

SwitchVPN är inte en dålig VPN-tjänst, men de kan inte mäta sig med jättar som bland annat Cyberghost och ExpressVPN.

Läs gärna mer om de VPN-tjänster som presterar bättre, i vår bäst i test-artikel om VPN-tjänster.

Lär dig mer om SwitchVPN

SwitchVPN bör räknas som en medelstor VPN-aktör, och som tur är gör de mycket rätt. Användarvänliga och säkra appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, VPN-servrarna sköter sig utmärkt (204 Mbps nerströms i Sverige) och fildela kan vi göra överallt.

De sviker inte heller på säkerhetssidan. Här är det AES 256-kryptering samt OpenVPN-protokollet som gäller som bäst, och bättre än så kan det knappast bli. Utöver detta har VPN-företaget ett mycket gott rykte online.

Det är med andra ord få kunder som har någonting negativt att säga, och de som väl klagar verkar oftast ha läst fel eller inte varit beredda att korrigera enkla misstag.

Läs mer: Vad är en VPN?

Utöver detta ser loggavtalet bra ut, och VPN-företaget har heller aldrig samarbetat med vare sig myndigheter eller upphovsrättsorganisationer – vilket innebär att vi kan glömma allt vad kravbrev heter.

Då var det slutfjäskat. Finns det någonting att anmärka på? Nej, egentligen inte. SwitchVPN sköter sig bra inom alla mätbara kategorier – men inte tillräckligt bra för att vara ett hot för de mer högpresterande VPN-alternativen.

Fördelar med SwitchVPN
  • Många bra säkerhetsfunktioner
  • Inga känsliga loggar sparas
  • Du kan låsa upp amerikanska Netflix
  • Du kan låsa upp BBC iPlayer
  • Du kan låsa upp SVT Play
Nackdelar med SwitchVPN
  • Ingen Kill Switch för iOS eller Android
  • Inga program på svenska
  • Få VPN-servrar
  • Ganska lite VPN för pengarna
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om SwitchVPN

Är SwitchVPN en billig VPN-tjänst?

SwitchVPN är inte en billig VPN-tjänst, då de kostar från cirka 39 kr/mån. För det priset kan du lika gärna teckna dig för svenska OVPN, som erbjuder både svenska appar och kundsupport på svenska. SwitchVPN ger dig inte tillräckligt mycket VPN för pengarna.

Kan jag låsa upp streamingtjänster med SwitchVPN?

Du kan låsa upp streamingtjänster med SwitchVPN, som amerikanska Netflix och brittiska BBC iPlayer. Men notera att bara för att du kan göra det, finns det fortfarande VPN-tjänster som springer varv runt SwitchVPN. Denna VPN är inte en bra allround-VPN-tjänst.

Fungerar SwitchVPN med SVT Play?

Du kan låsa upp SVT Play med SwitchVPN vilket är bra om du exempelvis befinner dig i Grekland eller USA, och vill kunna titta på bra svenska serier. Men notera att det finns mycket bättre VPN-tjänster för streaming än SwitchVPN, då denna VPN är lite långsam för att vara bra för streaming.

Vad tycker du om SwitchVPN?