Höjdpunkter

Recension One.com webbhotell

One.com är inte blyga av sig. Om vi tittar på deras webbsida inkluderar de en kostnadsfri sidbyggare, en gratis domän samt kundsupport dygnet runt. Men som vanligt tar vi inte webbhotellet på orden, så One.com ska granskas rejält i denna recension, precis som alla andra webbhotell vi jämfört.

Är One.com ett bra webbhotell?

One.com är ett bra webbhotell som erbjuder snabba webbservrar och en bra upptid som ligger på minst 99,9 procent. Utöver det gör kundsupporten ett bra jobb, och de håller även öppet dygnet runt. WordPress kan du installera med ett klick, och priserna är låga.

Erbjudande från Webbhotello: 50 % rabatt första året med rabattkod 0PXPA7.

Positivt med One

One erbjuder billiga webbhotellspaket

Under det första året kommer du billigt undan. Detta då de kör med billigare priser under en begränsad tid, precis som bland annat Hostinger gör.

Nedan beskriver vi vad som inkluderas i de olika webbhotellspaketen, och vad de kostar över ett tidsspann på 5 år.

Detta inkluderas alltid, oavsett paket

Webbhotell som FS Data tar betalt för säkerhetstjänster likt daglig backup. Så är det inte hos One.com, för här inkluderas allt du behöver från första stund såsom:

 • Gratis SSL-certifikat från Lets Encrypt.
 • Snabb SSD-lagring.
 • Obegränsat antal e-postadresser
 • Daglig säkerhetskopiering. Du kan återställa tidigare versioner av dina webbsidor själv, vilket är smidigt. Det måste du be kundsupporten om hos Miss Hosting.

Så skiljer sig webbhotellspaketen

FunktionNybörjareUtforskareEntusiastExpertGuru
Max webbsidor1 st1 st5 st7 st10 st
SSD-lagring50 GB100 GB200 GB500 GB750 GB

Så mycket kostar webbhotellspaketen

PrisNybörjareUtforskareEntusiastExpertGuru
År 1228kr228kr228kr708kr828kr
År 2588kr1 068 kr1 428 kr1 908 kr2 268 kr
År 3588kr1 068 kr1 428 kr1 908 kr2 268 kr
År 4588kr1 068 kr1 428 kr1 908 kr2 268 kr
År 5588kr1 068 kr1 428 kr1 908 kr2 268 kr
Totalt 5 år2 580 kr4 500 kr5 940 kr8 340 kr9 900 kr
Kostnad/år516kr900kr1 188 kr1 668 kr1 980 kr

One fungerar bra med WordPress

Om du tecknar dig för Webbhotell Utforskare eller bättre får du tillgång till en enklicksinstallation för WordPress. Du behöver bara trycka på en knapp, sen är WordPress installerat på din domän. Att erbjuda ett snabbt sätt att installera WordPress är standard inom webbhotellsbranschen, men samtidigt ett styrketecken för One.com.

Notera att du inte kan installera andra publiceringssystem likt Joomla, Magenta och Drupal via enklicks-verktyget. En manuell installation krävs, men i stället för det rekommenderar vi att du byter webbhotell om du inte kan installera det publiceringssystem du vill ha.

Begriplig kontrollpanel på svenska

Den kontrollpanel som One.com erbjuder är enkel att förstå sig på. Den finns även tillgänglig på svenska, till skillnad från exempelvis Hostingers kontrollpanel som bara finns på engelska. I kontrollpanelen för One.com kan du sköta allt, som exempelvis installera SSL-certifikat från Lets Encrypt och ställa in din e-post.

Som du ser ovan går det bra att återställa backuper från tidigare datum. I skrivande stund kan du återställa dina webbsidor 14 dagar bakåt i tiden, vilket är ett generöst tidsspann i våra ögon.

Kraftfulla WordPress-tillägg inkluderas från start

Du får inget ”rent” WordPress-gränssnitt, på gott och ont. Från start inkluderas följande program:

 • Health monitor, som ser till att sidan hålls fri från virus. 
 • Performance cache, som snabbar upp din webbsida. Vi föredrar dock Litespeed, som bland annat Inleed erbjuder.
 • Staging, som visar upp en ”strax tillbaka”-skylt vid behov. Denna funktion är bra att aktivera i samband med att du utvecklar sidan.
 • Advanced Error Page, som är ett bra felsökningsverktyg.
 • Cookie Banner, som gör att alla besökare måste acceptera cookies. Denna information måste alla webbsidor visa upp, vilket Post- och Telestyrelsen förtydligar.
 • Ett program som installerar färdiga teman åt dig. Det finns i skrivande stund 47 teman att välja på, och cirka hälften av dem kräver att du uppgraderar till ”Managed WordPress Hosting”. De webbhotellspaketen kostar cirka 20 % mer jämfört med delade webbhotell från One, men vi tycker att ett delat webbhotell hos One är bättre.
 • Allehanda tillägg från One. Som exempelvis ett e-butiks- och ett bildimporteringsverktyg.

Men har man nytta av alla verktyg egentligen?

Både ja och nej, skulle vi säga. Det faktum att många kraftfulla tillägg inkluderas redan från början är utmärkt, i synnerhet för nybörjare. Men du kan lika gärna ladda ner likvärdiga applikationer  som också är gratis, från den appbutik som WordPress erbjuder.

Bra prestanda

Vi driftar cirka fem webbsidor hos One.com, och vi testade det first byte-värde (TTFB) som gällde. Detta värde berättar hur snabbt webbservern svarar, och en svarstid på mellan 200 och 500 ms är standard inom webbhotellsbranschen.

Men hur gick det för One.com då?

Bra faktiskt! Som du ser nedan ligger TTFB-värdet på 117 ms, vilket är mer än godkänt.

Många gillar One.com

Det är alltid spridda skurar när det kommer till recensioner av webbhotell, men då ungefär 9 av 10 kunder verkar vara nöjda med det one erbjuder får deras rykte online räknas som bra. Det är främst kundsupporten som får beröm, och nästan alla gillar att många applikationer inkluderas från start.

Till och med på Sweclockers är majoriteten av medlemmarna nöjda, även om vissa klagar på lite tillfälliga prestandaproblem.

Utmärkt kundsupport

Om du vill kunna chatta eller ringa till supportmedarbetare som pratar svenska måste du kontakta dem mellan 9.00 och 18.00 på vardagar, för övriga tider är det kundsupport på engelska som gäller. Det är starkt att erbjuda support på svenska med bra öppettider, och på engelska dygnet runt, året om.

Det är bara Miss Hosting som erbjuder bättre öppettider för svensk kundsupport, då det är mellan 07.00 och 24.00 som svenska supportmedarbetare bemannar chatten där.

Vi har aldrig behövt ringa till One.com-supporten, men vi har chattat med dem tre gånger, och de har löst våra problem med bravur. Den genomsnittliga svarstiden för chattsupport ligger på cirka 20 minuter enligt våra erfarenheter.

Neutralt med One.com (+-)

Du kan som mest ladda upp 10 webbsidor

Hos One.com kan du inte ladda upp mer en 10 webbsidor när du tecknar dig för ett webbhotellspaket. Det är lite i underkant, då det är standard att få drifta omkring 100 webbsidor när du betalar cirka 150 kronor/mån eller mer för ett webbhotellspaket.

Om du vill kunna drifta mer än 10 webbsidor på ditt webbhotell, då gör du rätt i att jämföra alla webbhotell för att hitta ett som ger stöd för minst 100 uppladdade webbsidor.

Negativt med One.com (-)

Här var det tomt.

Sammanfattande tankar om One.com

Hos One.com betalar du väldigt lite för ditt hostingpaket första året, men sen blir det betydligt dyrare. Men även om du betalar fullt pris tycker vi att du gör rätt i att teckna dig för One. Dels då många bra tillägg och teman inkluderas från start, och dels då du får mycket för pengarna.

Fördelar med One.com webbhotell
 • Lågt pris
 • Bra kontrollpanel
 • Support på svenska
Nackdelar med One.com webbhotell
 • Ingenting
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om One.com webbhotell

Hur kontaktar man One.com-supporten?

Du kan kontakta One.com via telefon, e-post eller direktchatt. Vi rekommenderar direktchatten, då det är den enklaste kontaktvägen. Du kan chatta med svenska supportmedarbetare mellan 09.00 och 18.00 på vardagar, och 09.00 – 16.00 på helger.

Finns det någon rabattkod för One.com?

Det finns en rabattkod för One.com i den övre delen av den här recensionen. Kom gärna in och läs mer om One.com, så får du din rabattkod på samma gång. Det är dumt att teckna sig för One.com utan att först läsa en utförlig recension, så du vet vad du har att förvänta dig.

Hur fungerar det med uppsägning hos One.com?

Du kan säga upp ditt webbhotell hos One.com genom att logga in på kontrollpanelen, och därefter välja ”Säg upp abonnemang”. Du klickar på en knapp – sen är det klart. När du sagt upp ditt abonnemang fungerar dina webbsidor precis som vanligt, tills abonnemanget löpt ut.

Vad tycker du om One.com webbhotell?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.