3.5/5

ibVPN är en VPN-tjänst som presterar bra, men har svårt att utmärka sig mot konkurrenterna.

Höjdpunkter

Recension ibVPN recension

ibvpn-landningssida-liten

Snabba fakta

Pris från Ca. 27 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 105 58%
USA 101 60%
Storbritannien 19 92%
Genomsnitt 75 70%

Snabbt svar för dig som har bråttom

ibVPN är en medioker VPN-tjänst, som inte kan mäta sig med bättre alternativ likt ExpressVPN, Surfshark eller Cyberghost.

Läs gärna mer och jämför de bästa VPN-tjänsterna i stället, vilket du kan göra på topplistan.

Mer information om ibVPN

Rumänska ibVPN utmärker sig på många sätt, men mest tack vare det enorma enhetsstödet. Vi kan med andra ord koppla upp precis allt.

Utöver de vanligaste mackapärerna (Android, iOS, Windows och Mac) kan vi även skydda våra spelkonsoler, Kodi-boxar, smarta TV-apparater (LG och Samsung), Apple TV-enheter samt routrar (DD-WRT och Tomato), och mycket mer.

Om vi tecknar oss för det mest påkostade abonnemanget (Ultimate) kan vi koppla upp fem enheter samtidigt, vilket i och för sig är standard med tanke på vad konkurrenterna erbjuder.

Om vi väljer att utnyttja routerstödet behöver vi för övrigt inte bry oss om denna begränsning överhuvudtaget. En router räknas alltid som en enhet, och om du köper en renodlad VPN-router, eller flashar den du redan äger, kan du installera VPN-tjänsten lätt som en plätt.

Läs mer: Hur fungerar en VPN egentligen?

Säkerhetsmässigt finns det heller ingenting att klaga på. Alla vanligt förekommande VPN-protokoll erbjuds (OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP och IPSec) tillsammans med AES 256-kryptering.

Kundserviceavdelningen kan nås via direktchatt (de svarar vanligtvis inom någon minut) och inga säkerhetsbrister kunde identifieras. Prismässigt lägger de sig strax under genomsnittet, så inte heller där kan vi komma och gnälla.

Det enda negativa som kan tas upp är att fildelningstrafiken begränsas till ett fåtal servrar.

Men samtidigt, när torrentfiler kan laddas hem i 14.7 MiB/s (123 Mbps) nerströms känns det lite småaktigt att klaga på det.

Mer då? IbVPN har tidigare kritiserats för att vi inte har kunnat betala via PayPal, men ett sådant stöd har de fixat till sedan något år tillbaka.

Sammanfattningsvis är ibVPN ett acceptabelt VPN-alternativ som presterar bra inom många kategorier, men helhetsmässigt ligger de mil bakom de mest högpresterande VPN-jättarna.

Fördelar med ibVPN recension
  • Låser upp SVT Play
  • Låser upp Netflix i USA
  • Låser upp BBC iPlayer
  • Dubbel kryptering inkluderas
  • Snabb och kunnig support
Nackdelar med ibVPN recension
  • Långsamma servrar
  • Långsam fildelning via BitTorrent
  • Lite för enkla VPN-appar
  • Inga VPN-appar på svenska
  • Kort öppet köp-period
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om ibVPN recension

Är ibVPN en billig VPN-tjänst?

ibVPN kostar från cirka 27 kr/mån, vilket medför att deras prisnivå ligger i linje med många av konkurrenternas. Men du får inte mycket VPN för pengarna, då VPN-tjänster likt OVPN är snabbare, vilket du kan läsa mer i vårt test av svenska OVPN.

Vilka enheter fungerar ibVPN på?

ibVPN fungerar på Android, iOS, Windows och Mac. Notera att du även kan installera ibVPN i din router, så att du kan skydda alla enheter på en och samma gång. Att installera din VPN i routern är en bra idé, då du på så sätt kan skydda enheter som din Apple TV och din spelkonsol.

Är ibVPN en säker VPN-tjänst?

ibVPN är en säker VPN-tjänst av många anledningar. För det första så sparar de inga känsliga loggar, för det andra så ger de stöd för alla viktiga VPN-protokoll som OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP och IPSec. Och för det tredje kör de med AES 256-kryptering.

Det är världens starkaste krypteringsstandard.

Vad tycker du om ibVPN recension?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.