3.5/5

Hotspot Shield erbjuder en ganska medioker VPN-tjänst, som vi inte tycker är prisvärd.

Höjdpunkter

Recension Hotspot Shield recension

hotspot-shield-landningssida-liten

Snabba fakta

Pris från Ca. 26 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 92 63%
USA 107 57%
Storbritannien 57 77%
Genomsnitt 85 66%

Snabbt svar för dig som har bråttom

Hotspot Shield har många användare och erbjuder många bra funktioner, men de kan inte mäta sig med jättar som exempelvis Cyberghost och Surfshark.

Jämför och välj en bra VPN på VPN-topplistan i stället, det är vårt ärliga råd.

Lär dig mer om Hotspot Shield

Amerikanska Hotspot Shield är en riktig bjässe med sin maffiga serverpark samt sina över 6.5 miljoner användare.

Hos samma VPN-företag är det två typer av VPN-paket som gäller. En gratisvariant som begränsas ganska kraftigt och ett premiumalternativ som ser betydligt trevligare ut.

Om du inte betalar för dig går det inte längre att låsa upp Netflix och BBC iPlayer, antalet valbara VPN-servrar minskar drastiskt och live-supporten försvinner och ersätts med ett e-postbaserat ticket-system.

Det enda positiva som kan nämnas med gratisversionen är vi får ta del av samma snygga och användarvänliga appar som betalande kunder får göra, och att det är gratis förstås – men det är verkligen allt.

Om vi istället fokuserar på premiumversionen är kundservicenivån skyhög, fildelning tillåts på samtliga servrar och loggpolicyn går från acceptabel till vattentät.

Läs mer: Vad är VPN? [En fullständig guide för nybörjare!]

I korthet erbjuds en mycket kompetent premiumversion och en gratisvariant med alltför många kompromisser.

Visst, att försöka locka till sig gratiskunder som eventuellt blir betalande kunder i framtiden kan vara en helt acceptabel affärsmodell.

Men då gratiskunderna är så här pass många blir de något av en belastning – både vad gäller serverprestandan samt kundsupporten.

Hotspot Shield-gänget skulle hamna betydligt högre upp på topplistan om de bara skrotade gratisalternativet, som i mina ögon inte fyller någon funktion.

För att knyta ihop säcken: Premiumversionen kan inte rekommenderas, ej heller gratisalternativet. Detta då Hotspot Shield inte utmärker sig på något sätt i jämförelse med de mest högpresterande VPN-tjänsterna.

Fördelar med Hotspot Shield recension
  • Låser upp Netflix i USA
  • Låser upp SVT Play
  • Låser upp BBC iPlayer
  • Bra kundsupport
  • Lättbegripliga appar
Nackdelar med Hotspot Shield recension
  • Inga VPN-appar på svenska
  • Gratisversionen är för tunn
  • Långsam fildelning
  • Sparar känsliga loggar
  • Ingen Kill Switch för iOS eller Android
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Hotspot Shield recension

Kan jag fildela anonymt med Hotspot Shield?

Du kan inte fildela anonymt med Hotspot Shield, då de sparar känsliga loggar och samarbetar med myndigheter och upphovsrättslobbyn. OVPN är ett betydligt bättre alternativ, för de sparar inga känsliga loggar och utöver det får du även kundsupport på svenska.

Är Hotspot Shield en gratis-VPN?

Hotspot Shield erbjuder ett gratis-abonnemang, men det är allt för sparsmakat för att vara av nytta. Du betalar för i princip ingenting, då databegränsningen är förbrukad efter en cirka 15 minuter lång Youtubevideo. Skaffa en bättre VPN i stället, tycker vi.

Finns det appar på svenska?

Hotspot Shield erbjuder inga applikationer på svenska, eller något annat nordiskt språk för den delen. Vi rekommenderar att du i stället läser vårt test av ExpressVPN, för de presterar mycket bättre jämfört med Hotspot Shield. Hos dem får du även VPN-appar på svenska.

Vad tycker du om Hotspot Shield recension?