2/5

Hostek är inte ett genomdåligt hostingföretag, men du får för lite för pengarna för att vi ska vilja rekommendera dem.

Höjdpunkter

Recension Hostek webbhotell

USA-baserade Hostek grundades år 1998, och enligt deras webbsida ska det vara förstklassig support och bra priser som gäller.

Men stämmer det verkligen? Det tar vi reda på nu.

Är Hostek ett bra webbhotell?

Hostek är inte ett bra webbhotell. Du måste betala extra för SSL-certifikat, och utöver det är de priser som gäller för delad hosting allt för höga. Som lägst betalar du ett snittpris på 661 kr/år, vilket är betydligt mer än konkurrenten Hostens tar för sina webbhotellspaket. Undvik Hostek!

Positivt med Hostek

Det är lätt att komma igång

Du köper ditt webbhotellspaket, och får tillgång till ditt kundkonto där en snabblänk till cPanel finns. Så länge du vet hur cPanel fungerar är det mycket enkelt att komma igång.

Fungerar bra med LiteSpeed

Om du betalar för det mer påkostade webbhotellspaketet får du tillgång till LiteSpeed-servrarna. Det är lätt att konfigurera LiteSpeed, då du bara behöver installera LiteSpeed-tillägget i  appbutiken för WordPress. Att Hostek inte erbjuder tillgång till LiteSpeed för alla som tecknar sig för Webbhotell Basic är lite snålt.

Både Inleed och Hostinger ger dig tillgång till LiteSpeed, oavsett vilket webbhotell du tecknar dig för.

Neutralt med Hostek (+-)

Här är det tomt.

Negativt med Hostek (-)

Långsam dygnet runt-support

Då vi inte haft möjlighet att själva testköra något av Hosteks webbhotellspaket fick vi bara tillgång till ett webbformulär, när kundsupporten skulle kontaktas. Efter cirka 3 dagar kom svaret, och det var bara en tråkig direktlänk till en FAQ-sida som gällde när vi bad dem rekommendera ett webbhotellspaket åt oss.

Direktchatten har dock öppet dygnet runt, men den är öronmärkt för betalande kunder. Låt oss hoppas att det går snabbare där, men jag skulle inte sätta mina sista slantar på att så är fallet.

Kunderna gillar inte Hostek

Hostek har ett dåligt rykte online. Det pratas bland annat om långsam kundsupport såväl som svartlistade IP-adresser. Omkring varannan kund är nöjd med det som Hostek har att erbjuda, och det är ett riktigt underbetyg.

Hostek ger dig lite för pengarna

Förutom webbhotells-paket erbjuder Hostek även virtuella servrar och dedikerade servrar. Men när det kommer till webbhotellspaketen, får du då någon valuta för pengarna?

Svaret är nej.

Det finns två webbhotellspaket att välja på, Webbhotell Personal och Webbhotell Business, och båda av dessa är allt för kostsamma med tanke på vad du får ta del av.

Det här inkluderas i båda webbhotells-paketen

  • Obegränsad lagring
  • Obegränsad trafik
  • Antivirusprogram. Som finns inbyggt i cPanel.
  • Möjlighet att ladda upp 3 webbsidor.

Det här skiljer sig

FunktionWebbhotell PersonalWebbhotell Business
SSL-certifikat (Lets Encrypt)NejJa
LiteSpeedNejJa
Parkerade domänerMax 5Max 10
E-postkontonMax 50Max 100

Så mycket kostar webbhotellspaketen

PrisWebbhotell BasicWebbhotell Business
År 1522 kr999 kr
År 2696 kr1 332 kr
År 3696 kr1 332 kr
År 4696 kr1 332 kr
År 5696 kr1 332 kr
Totalt 5 år3 306 kr6 327 kr
Kostnad/år661 kr1 265 kr

Att betala ett snittpris på minst 661 kronor per år är rena vansinnet, med tanke på att du bara får ladda upp tre webbsidor. Håll dig borta!

Sammanfattande tankar om Hostek

Utländska webbhotell kan ibland vara en bra idé, men inte i det här fallet. Hostek presterar illa inom många viktiga kategorier, trots att de tar mycket betalt för sina webbhotellspaket. Vi rekommenderar inte att du tecknar dig för Hostens. Håll dig undan!

Läs gärna mer om Miss Hosting om du är ute efter ett webbhotell som ger dig mycket för pengarna.

Fördelar med Hostek webbhotell
  • Lätt att komma igång
  • Stöd för Litespeed
  • Tillgång till cPanel
  • Obegränsad lagring/trafik
Nackdelar med Hostek webbhotell
  • Dåliga omdömen på internet
  • Lite för pengarna
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Hostek webbhotell

Fungerar Hostek med LiteSpeed?

Hostek ger dig tillgång till LiteSpeed, men bara om du tecknar dig Business-paketet, som har en snittkostnad på 1 265 kr/år.

Är Hostek ett billigt webbhotell?

De webbhotellspaket som Hostek erbjuder kostar för mycket, så du får väldigt lite hosting för pengarna. SSL-certifikat inkluderas inte i det billigaste webbhotellspaketet, och utöver det kostar daglig backup extra.

Finns det mer än webbhotell hos Hostek?

Hostek erbjuder förutom webbhotell även VPS-tjänster, samt dedikerade servrar. De kostar betydligt mer än de delade webbhotellen, och även de ger dig lite för pengarna.

Vad tycker du om Hostek webbhotell?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.