3/5

FastestVPN är som bäst en medioker VPN, som vi rekommenderar att du håller dig ifrån.

Höjdpunkter
3/5

Recension FastestVPN

fastestvpn-logo-landningssida-696x

Snabba fakta

Pris från Ca. 7 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 105 58%
USA 101 60%
Storbritannien 52 79%
Genomsnitt 86 66%

Visst vore det höjden av ironi och det visade sig att FastestVPN:s servrar är lika långsamma som ett gäng morgontrötta sniglar, och så är det faktiskt tragiskt nog.

Men det finns förstås lite att gilla. Loggpolicyn är vattentät, egenutvecklade appar finns tillgängliga för bland annat iOS, Android, Mac, Windows, Linux och Webbläsare (Chrome/Firefox). Och de VPN-klienter jag provkörde (Windows och iOS) var både säkra och lättanvända. Läs mer: Så fungerar en VPN

I övrigt svarar kundsupporten blixtsnabbt och inga säkerhetsbrister kunde hittas vid recensionstillfället. Det enda vi kan slå ner på är att inget stöd ges för att vi ska komma åt Netflix amerikanska utbud eller BBC iPlayer. Men om det inte spelar någon roll är FastestVPN ett acceptabelt VPN-alternativ, i synnerhet med tanke på att prisnivån är så här pass låg.

De rår dock inte på VPN-jättar likt CyberGhost, Surfshark och ExpressVPN, som presterar betydligt bättre och är mer jämna överlag.

Fördelar med FastestVPN
  • Ett lågt pris
  • Kundsupporten svarar blixtsnabbt
  • Fungerar på alla viktiga enheter
  • Låser upp SVT Play
  • Låser inte upp amerikanska Netflix
Nackdelar med FastestVPN
  • Låser inte upp brittiska BBBC iPlayer
  • Kill Switch inkluderas inte för Android
  • Inga VPN-appar på svenska
  • Långsamma VPN-servrar
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om FastestVPN

Vilka enheter fungerar FastestVPN på?

FastestVPN fungerar på alla viktiga enheter, som Windows, Mac, iOS, Android och Linux. Mer än så kan du inte begära, men notera att FastestVPN inte tillhör någon av de bästa VPN-tjänsterna.

Är FastestVPN en snabb VPN?

FastestVPN är inte en snabb VPN, även om namnet säger så. De är inte heller överdrivet långsamma, men en genomsnittlig hastighetssänkning på cirka 66 % duger faktiskt inte. I synnerhet då VPN-tjänster med svensk support, som OVPN, erbjuder snabbare hastigheter än så här.

Är FastestVPN en billig VPN?

FastestVPN är en billig VPN, men du får inte så mycket VPN för pengarna då nackdelarna är för många till antalet. IvacyVPN är ett bra alternativ om du är ute efter en billig VPN, för de kostar ungefär lika mycket som FastestVPN trots att de presterar mycket bättre.

Vad tycker du om FastestVPN?