4.5/5

Egensajt är erbjuder många prispressade webbhotellspaket och presterar mycket bra inom alla kategorier.

Höjdpunkter

Recension EgenSajt webbhotell

Egensajt slog upp sina dörrar år 2007, och ägs av Egensajt Sverige AB. Hos dem kan man bland annat köpa webbhotell samt domäner, och deras prislista är löjligt enkel att förstå sig på: Om du vill drifta en WordPress-webbsida kostar det 39 kronor per månad.

Men vad får du för pengarna egentligen, och vad kunderna om Egensajt? Det tar vi reda på i den här artikeln.

Är Egensajt ett bra webbhotell?

Egensajt är ett av de bästa webbhotellen i Sverige. Om du jämför alla webbhotell på startsidan märker du snabbt att det är mycket prestanda för pengarna som gäller. Egensajt passar utmärkt för såväl nybörjare som kunder med särskilt höga krav, som tex. vill drifta en e-handelssida.

Positivt med Egensajt

Det är lätt att hitta ett bra webbhotell

Så fort du tagit dig till Egensajt.se är det enkelt att hitta ett passande webbhotellspaket. Du kan välja att kunna ladda upp 1, upp till 5, upp till 10 eller upp till 20 webbsidor. Som de själva skriver gillar vill de undvika att kunder som använder lite resurser tvingas betala för kunder som använder deras resurser till max.

Det tycker vi är bra. Vi har själva betalat för ett webbhotellspaket (hos en av deras konkurrenter) som kostade cirka 2 500 kronor om året, trots att vi bara hade laddat upp en WordPress-sajt med lite trafik. Någon sådan blunder går vi inte på igen, och det slipper du också göra om du kör på Egensajt.

Webbhotellspaketen är billiga

Det här inkluderas alltid

Det är ett tydligt och lågt pris som gäller. Du betalar från 39 kr/mån för ditt webbhotell och då inkluderas allt du behöver, såsom:

  • SSL-certifikat via Lets Encrypt.
  • Sidbyggare. Den talar vi lite mer om nedan.

Att behöva betala extra för backup och SSL-certifikat, som du måste göra hos exempelvis Hostinger är ingen hit. Det slipper du här, och det är tacksamt.

Så mycket kostar webbhotellspaketen

Max ant. sidor1 st2 st10 st20 st
År 1468 kr576 kr768 kr1 704 kr
År 2468 kr576 kr768 kr1 704 kr
År 3468 kr576 kr768 kr1 704 kr
År 4468 kr576 kr768 kr1 704 kr
År 5468 kr576 kr768 kr1 704 kr
Totalt 5 år2 340 kr2 880 kr3 840 kr8 520 kr
Kostnad/år468 kr576 kr768 kr1 704 kr

Oavsett vilket webbhotellspaket du tecknar dig för får du mycket för pengarna. Att bara behöva betala 64 kr/mån (768 kr/år) för att kunna drifta 10 webbsidor är ett riktigt kap.

En sidbyggare inkluderas

Miss Hosting begränsar sin sidbyggare om du tecknar dig för ett lite billigare webbhotellspaket. Hos Ballou kostar det 49 kr/månad att använda sig av deras sidbyggare. Men Egensajt tar inte ut någon avgift över huvud taget, och det gillar vi.

Sammanlagt finns det över 200 färdiga teman som erbjuds i den sidbyggare som Egensajt ger dig tillgång till kostnadsfritt.

Serverhallen är tekniskt avancerad

I den serverhall som Egensajt tillhandahåller bildar alla servrar ett kluster, som ser till att dina sidor fungerar även om någon enskild server skulle må dåligt. Tack vare att alla servrar speglas kan Egensajt erbjuda en bra upptid, såväl som en hög prestanda.

Kostnadsfri flytthjälp

FS Data vill ha 495 kronor för att hjälpa dig flytta dina domäner och webbsidor till dem, men hos Egensajt är det gratis flytthjälp som gäller. De flyttar upp till 5 sidor utan att du behöver betala för det, och både funktionstest samt test av SSL-certifikat inkluderas. De flyttar även upp till 20 e-postadresser utan kostnad.

Det här är generöst, och en bra anledning till att byta webbhotell till Egensajt.

Egensajt fungerar perfekt med WordPress

Egensajt har optimerat sina servrar för att fungera särskilt bra med WordPress. Via deras kontrollpanel kan man installera WordPress med ett klick, och som vi pratar mer om nedan har de infört ett bra stöd för att dina WordPress-sajter ska laddas så snabbt som möjligt.

Kontrollpanelen är begriplig och kraftfull

Det är inte cPanel som gäller hos Egensajt, och inte heller Litespeed. Men det gör ingenting. De kör med en annan lösning som kallas för Varnish, som inkluderas i alla webbhotellspaket. De erbjuder även stöd för Redis och Memcached. Det är två funktioner som du kan koppla ihop med din WordPress-sida, så att den laddas snabbare.

Kraftfull och billig SEO-hosting

Vad hostingföretagen än säger så är det ganska krångligt med SEO-hosting. Varje webbsida måste ha en egen IP-adress, och helst med skilda C-nät. Hos Egensajt hjälper de dig fördela dina sidors IP-nummer på ett logiskt sätt, och det kostar bara 49 kr/mån att drifta 10 webbsidor på unika IP-adresser.

Det är ett väldigt bra pris, jämfört med vad konkurrenterna tar ut. Nästan alla hostingföretag är kryptiska gällande vilket pris som SEO-hostingen landar på, men hos Egensajt slipper du chansa gällande vilket pris som gäller, och du får även hjälp från start till mål. Det gillar vi.

Pris för SEO-hosting hos Egensajt

  • OBS: Notera att du alltid får välja fritt bland 30 olika IP-nummer från 3 skilda C-nät.
Unika IP:nMax 10 stMax 20 stMax 30 st
År 1588 kr1 176 kr1 764 kr
År 2588 kr1 176 kr1 764 kr
År 3588 kr1 176 kr1 764 kr
År 4588 kr1 176 kr1 764 kr
År 5588 kr1 176 kr1 764 kr
Totalt 5 år2 940 kr5 880 kr8 820 kr
Kostnad/år588 kr1 176 kr1 764 kr

Pris för SEO-hosting och det vanliga webbhotellet

SEO-paket + WebbhotellMax 10 stMax 20 st
År 11 356 kr2 880 kr
År 21 356 kr2 880 kr
År 31 356 kr2 880 kr
År 41 356 kr2 880 kr
År 51 356 kr2 880 kr
Totalt 5 år6 780 kr14 400 kr
Kostnad/år1 356 kr2 880 kr

Egensajt har ett bra omdöme på nätet

Det är inte bara vi som gillar Egensajt. Till och med Sweclockers användarbas, som är riktigt kräsna av sig gillar Egensajt.

Det är svårt att stöta på personer som har något negativt att säga om Egensajt. Hostingföretaget beröms främst för att de har hjälpsamma supportmedarbetare, men även för att sidorna man laddar upp där är och förblir snabbladdade.

Utmärkt kundsupport

Vi har precis nämnt att kunderna gillar supportmedarbetarna, och det är inte konstigt. De hjälper till med allt. De kopplar din domän till sidbyggaren, de installerar script av det enklare slaget och de ställer in både Redis och Memcached åt dig. Här finns det ingenting att klaga på.

Du kan nå supporten mellan 08:00 till 22:00 alla dagar, och det är e-post och telefon som gäller.

Egensajt snappar domäner åt dig

Att snappa en domän innebär att du lägger beslag på ett domännamn som någon glömt förnya eller valt att släppa frivilligt. Men det är hög konkurrens om de mest attraktiva domänerna. Så för att få tag på en eftertraktad domän måste du använda sig av en extern tjänst, som köper domänen åt dig så fort den släpps publikt.

Hos Egensajt behöver du aldrig betala för en domän du inte lyckas buda hem. Om du vinner auktionen, samtidigt som snapbacken lyckas registrerar Egensajt domänen åt dig per automatik. Detta är en trevlig och väl fungerande extratjänst, som få av de bästa webbhotellen erbjuder.

Neutralt med Egensajt (+-)

Här var det tomt.

Negativt med Egensajt (-)

Det finns ingenting vi ogillar med Egensajt. Här lär det eka tomt i all framtid.

Sammanfattande tankar

Jack of all trades, master of none. Det säger man om hostingföretag som erbjuder många olika funktioner, som alla presterar rätt mediokert. Egensajt är en riktig jack of all trades, fast utan den lite negativa slutklämmen.

De klarar av allt, samtidigt som de inte tar för mycket betalt för sina tjänster. Egensajt är ett riktigt bra val för alla som är ute efter ett snabbt och billigt webbhotellspaket.

Fördelar med EgenSajt webbhotell
  • Gratis sidbyggare
  • Kraftfull SEO-hosting
  • Ett begripligt och lågt pris
  • Gratis flytthjälp
Nackdelar med EgenSajt webbhotell
  • Ingenting
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om EgenSajt webbhotell

Vad kostar det att köpa ett webbhotell hos Egensajt?

Det kostar mellan 39 och 142 kronor per månad att teckna sig för något av de webbhotellspaket som Egensajt erbjuder. Notera att det inte tillkommer några merkostnader för exempelvis sidbyggare och SSL-certifikat. Det är billigt att köpa webbhotell hos Egensajt.

Är det cPanel eller Litespeed som gäller?

Ingetdera, och det gör ingenting. Egensajt erbjuder en kontrollpanel som kallas för Varnish. Där kan du exempelvis installera WordPress, samt koppla samman Memcached och Redis med din WordPress-installation, för att de sidor du laddat upp ska förbli pigga.

Vad kostar det att bli kund hos Egensajt?

Det billigaste webbhotellspaketet har ett snittpris på 468 kr/år, medan det dyraste webbhotellspaketet har ett snittpris på 1 704 kr/år. Egensajt erbjuder även SEO-hosting, där du kan drifta 10 webbsidor med unika IP-adresser för ett snittpris på  1 356 kr/år.

Vad tycker du om EgenSajt webbhotell?

Stabila tjänster, ett företag man gärna stannar hos.

07/06/2022

Har prövat ett flertalet företag under nu drygt 15års tid. Men måste nog säga att egensajt är bland de bästa jag prövat, har stannat kvar hos dem i flera år nu och är helt nöjd.

Filip

Nöjd med Egensajt

01/08/2021

alltid varit nöjd med egensajt. framförallt gillar jag deras support som svarar relativt snabbt och hjälper ofta till med saker man inte kunnat tänka sig att en support ska hjälpa till med.

Mike