3/5

AzireVPN ger ett bra stöd för WireGuard, men är för långsamma för att kunna rekommenderas.

Höjdpunkter
3/5

Recension AzireVPN

azirevpn-landningssida

Snabba fakta

Pris från Ca. 32 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Ja
Program på svenska Nej

Hastighetstest

Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 102 59%
USA 51 80%
Storbritannien 98 61%
Genomsnitt 84 67%

Ett snabbt svar för dig som har bråttom

AzireVPN är en VPN som presterar mediokert, så de tål inte att jämföras med de VPN-tjänster som är bäst. Läs gärna mer om Cyberghost i vårt test, om du vill lära dig mer om en VPN som faktiskt presterar bra.

Svenska AzireVPN drog igång sin verksamhet år 2012 och ägs av Netbouncer AB. Även om VPN-företaget knappast hamnar längst upp i topplistan sköter de sig utmärkt inom många kategorier. Vi inleder med att snacka mer om vad Azire gör rätt, och det är faktiskt en hel del.

Azire sparar inga känsliga loggar, fildelning tillåts överallt och supportavdelningen är mycket snyggt uppstyrd. De är dessutom en av få VPN-aktörer som vågat satsa helhjärtat på WireGuard-protokollet, som tros ersätta OpenVPN-standarden.

Utöver detta kan i princip alla enheter kopplas upp och säkerhetsläget är det inte heller något fel på. Om vi ska hitta någonting att gnälla på hade fler egenutvecklade appar inte suttit helt fel. Utöver det är serverparken något liten och då andra VPN-aktörer, såsom Surfshark, lägger sig snäppet lägre rent prismässigt – kan Azire ha något svårt att hävda sig.

Ta mig inte fel. Erfarna VPN-användare som vill utforska vad WireGuard-protokollet går för kan visa sig bli nöjda med AzireVPN.

Läs mer: Vad är en VPN? Vi ger dig alla svar!

Men samtidigt: när de mest högpresterande VPN-alternativen, såsom CyberGhost och ExpressVPN, springer varv runt AzireVPN, bör du istället välja något av dem.

Fördelar med AzireVPN
  • Bra kundsupport
  • Låser upp Netflix
  • Låser upp BBC iPlayer
  • Fungerar med WireGuard
Nackdelar med AzireVPN
  • Lite VPN för pengarna
  • Ingen Kill Switch för Windows eller mobiler
  • Inget stöd för anonym fildelning
  • Långsamma servrar
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om AzireVPN

Vad kostar det att bli kund hos AzireVPN?

Hos AzireVPN kan du bli kund för cirka 35 kr per månad, men det är inte värt det. Det är en bättre idé att köra på ExpressVPN, för där kan du fildela snabbt och anonymt utan att någon lägger sig i. De kan även låsa upp fler tv-portaler, och de har fler servrar än AzireVPN.

Fungerar AzireVPN med WireGuard?

AzireVPN är faktiskt en av de första VPN-företagen som gav stöd för WireGuard, men vi har trots det inte valt att rekommendera dem. Främst då du får för lite VPN för pengarna, men även då servrarna är för långsamma och för få till antalet.

Vilka enheter fungerar AzireVPN på?

AzireVPN fungerar på alla vanliga enheter, det vill säga iOS, Android, Windows och Mac. Men trots det har vi valt att inte rekommendera dem. Främst då du inte ens kan fildela anonymt, men även då du får lite VPN för pengarna.

Vad tycker du om AzireVPN?