1.5/5

4UK Hosting erbjuder tre webbhotell som är allt för dyra för att de ska kunna rekommenderas.

Höjdpunkter

Recension 4UK Host webbhotell

Så fort du tagit dig till landningssidan för 4UK Host står det: Webbhotell gratis i 12 månader!

Vafalls?

Gratis webbhotell – är det verkligen sant? (Spoiler: Nej det stämmer inte! Mer om det nedan.)

Svaret på den frågan och många fler tar vi reda på i den här artikeln.

Är 4UK Host ett bra webbhotell?

4UK Host är inte ett bra webbhotell. Deras hostingpaket kostar mer även vad de smakar, och deras ”gratis webbhotell”-paket är i princip lika dyrt som ett budget-webbhotell hos ett nordiskt hostingföretag, och betydligt sämre. Alla webbhotell som 4UK Host erbjuder ger dig lite för pengarna.

Håll dig borta!

Positivt med 4UK Host

Det är enkelt att komma igång

Även om 4UK Host knappast är något av de bästa webbhotellen för svenskar, är det åtminstone lätt att komma igång. Du köper ditt webbhotellspaket, loggar in i kontrollpanelen och tar dig vidare till cPanel. Kontrollpanelen cPanel ser ut precis som standard, bortsett från att det är en 4UK Host-logga högst upp.

Väl inne i cPanel kan du bland annat ställa in din e-post, installera WordPress med ett klick, installera SSL-certifikat samt övervaka hur webbservern mår.

4UK Host har ett bra rykte online

Det faktum att många kunder verkar gilla 4UK Host tycker vi är lite konstigt. Hostingbolaget beröms främst för att supporten svarar snabbt, vilket vi inte kan skriva under på.

Neutralt med 4UK Host (+-)

Här har vi ingenting att tillägga.

Negativt med 4 UK Host (-)

Dyra webbhotell – som är långt ifrån gratis!

Cirka 75 % av alla webbhotell kör med lockpriser. Det är standard och helt acceptabelt då det faktiskt blir billigt att komma i gång. 4UK Host slår dock alla rekord. Deras ”Webbhotell Starter” ska vara gratis enligt detta hostingföretaget, men det stämmer inte.

Nedan reder vi ut den kryptiska och svårtolkade prislistan, samtidigt som vi uppmärksammar vad som inkluderas, paket för paket.

Exempel på saker som inkluderas från start

  • Obegränsad bandbredd.
  • Gratis domän första året. Vad domänen kostar det andra året och framåt kunde supportkillen inte berätta.
  • SSL via Lets Encrypt. Att erbjuda kostnadsfria SSL-certifikat är standard när det kommer till webbhotell.
  • Sidbyggare utan begränsningar. 

Vi kontaktade supporten för att få hjälp med att reda ut den krångliga prissättningen, men det gick åt skogen. Killen vi pratade med i via mail hade inte någon aning om vi skulle betala brittisk moms eller inte, och han kunde inte heller svara på vad som hände efter de 12 inledande ”gratismånaderna”.

Det var kanske ”gratis” då med, men han kunde inte lova någonting. Hur man man än räknar är webbhotellspaketen dyra, du får lite för pengarna och prissättningen lömsk som bara den.

Vi fick själva räkna ut vad som gällde, och på FAQ-sidorna fick vi till slut svar på våra frågor.

Så skiljer sig webbhotellspaketen

Funktion4UK 104UK 204UK 304UK 40
E-postkonton110obegr.obegr.
FTP-konton110obegr.obegr.
Underdomäner110obegr.obegr.
SSD-lagring1 GB5 GB15 GB25 GB

Så mycket kostar webbhotellspaketen

Pris4UK 104UK 204UK 304UK 40
År 1180 kr240 kr300 kr588 kr
År 2180 kr240 kr300 kr588 kr
År 3180 kr240 kr300 kr588 kr
År 4180 kr240 kr300 kr588 kr
År 5180 kr240 kr300 kr588 kr
Totalt 5 år900 kr1 200 kr1 500 kr2 940 kr
Kostnad/år180 kr240 kr300 kr588 kr

Notera att 4UK 10-abonnemanget har en startavgift som betalas årsvis, som gör att det webbhotellet inte ens är prisvärt.

Dålig kundsupport

Hos Inleed är det snabb och kunnig support på svenska som gäller. Hos 4UK Host går det inte snabbt, de är bevisligen inte heller kunniga och svenska pratar de inte. Att begära att personal från ett brittiskt webbhostingföretag ska prata svenska är för mycket begärt, men lite kunskap och snabbhet vore inte fel.

Vi kontaktade kundsupporten via ett mailformulär två gånger, och svarstiden låg i snitt på cirka 2 dagar. Här blir det minushögen som gäller, som i sin tur fylls på med ytterligare en kategori.

Om du inte är kund får du inte heller hjälp via direktchatten. Hos Hostinger får du chatta med kundsupporten, oavsett om du är kund eller inte.

Sammanfattande tankar

4UK Host är ingen höjdare. Prislistan är kryptisk, supportmedarbetarna verkar inte kunna svara på ens de enklaste av frågor och webbhotellspaketen är dyra med tanke på vad du får ta del av. Vi rekommenderar att du läser vidare om Miss Hosting i stället. De är ett betydligt bättre val.

Fördelar med 4UK Host webbhotell
  • Enkelt att komma igång
  • Bra rykte online
Nackdelar med 4UK Host webbhotell
  • Dyra webbhotellspaket
  • Kryptisk prissättning
  • Dålig kundsupport
  • Lite för pengarna
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om 4UK Host webbhotell

Vad kostar det att bli kund hos 4UK Hosting?

Om du är nationalekonom med inriktning kryptisk kalkylering kan du med lite tur räkna ut vad 4UK Hosting begär för sina webbhotellspaket. Vi vet det inte, och bevisligen inte supporten heller. Du får åtminstone lite för pengarna, så mycket kan vi avslöja i alla fall.

Fungerar 4UK Hosting med Litespeed?

4UK Hosting erbjuder inte stöd för att du ska kunna installera och ställa in Litespeed. Här är det cPanel som gäller, vilket är en bra kontrollpanel som många hostingföretag erbjuder. I cPanel kan du bland annat kolla din e-post, vidarebefordra din e-post och installera SSL-certifikat.

Är 4UK Hosting bättre än svenska hostingalternativ?

4UK Hosting är inte bättre än svenska hostingalternativ som exempelvis Hemsida24 och Oderland. Detta är en dyrare hostingpartner, med tanke på vad du får ta del av kontra vad du betalar för deras tjänster. Låt britterna vara kunder hos 4UK Hosting. Håll dig till bättre alternativ.

Vad tycker du om 4UK Host webbhotell?

Känner en kompis som haft dem här

30/07/2021

Som rubriken säger. Han var skapligt nöjd iaf, så ni är kanske lite väl hårda????

Hej