Vad behöver du för webbhotell inom affiliate marketing?

Affiliate marketing är ett populärt begrepp. Men vad betyder det egentligen, och vilka krav tillkommer på webbhotellet när man är en affiliate marketer?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Vad är affiliate marketing?

Affiliate marketing är en form av marknadsföring som sker online, och som medför att du gör reklam för någon annans produkter. Du får i regel en fast provision när du lyckats få en besökare att genomföra ett köp efter att han klickat på en affiliatelänk.

Nedan ser du hur affiliatemarknadsföring fungerar i fem steg.

 

Vilket webbhotell behöver du som affiliate marketer?

När du arbetar som affiliate marketer är det viktigt att du driftar dina webbsidor hos ett snabbt webbhotell. De bästa webbhotellen klarar i regel av att drifta större affiliatewebbsidor, men om du växer ur ditt webbhotellspaket är det viktigt att kunna uppgradera till ett bättre paket.

Om din verksamhet som affiliate marketer går bra, då kan det vara värt att skaffa en virtuell server eller en dedikerad server, som i sin tur klarar av att drifta många tunga affiliatewebbsidor.

Tre hostingalternativ för affiliate marketers

Två exempel på affiliatewebbsidor och den hosting som krävs

1. Jaktbutik.net

Jaktbutik.net är en relativt stor affiliatebutik som marknadsför jaktkläder. De får en fast provision för att förmedla vidare kunder till en e-butik, men bara om kunden väljer att köpa någonting i e-butiken.

Så fort besökaren klickar på ”Läs mer”-knappen tas hon till e-butiken, där hon själv får avgöra om hon vill köpa produkten eller inte.

Vad behöver Jaktbutik.net för hosting?

För Jaktbutik.net räcker idag sannolikt ett webbhotell bra för deras behov. Värt att notera är att du inte aldrig ska ”snåla in” på webbhotellet, för du tjänar alltid mest pengar på att erbjuda en snabb webbsida.

Med en webbsida som laddas snabbt minskar nämligen risken för att besökaren väljer att trycka på bakåtknappen, med en lägre ranking i sökmotorer såsom Google som följd.

2. Prisjakt.nu

Prisjakt är en stor affiliatesida som tjänar pengar på samma sätt som Jaktbutik.net, men då Prisjakt har fler besökare behöver de en stark dedikerad server, vilket de sannolikt också har.

Hur vet du hur stark hosting du måste ha?

En bra tumregel är att ett webbhotell klarar av att drifta en eller flera affiliate marketing-webbsidor som tillsammans har färre än 30 000 besökare per månad. Värt att notera är även att din hostingleverantör kommer att säga till så fort du börjar att växa ur ditt nuvarande hostingpaket.

Vilket är det bästa webbhotellet för Affiliate Marketing?

Miss Hosting och Inleed är de bästa webbhotellen för affiliatemarknadsföring. De ger dig mycket för pengarna, och så även en bra prestanda och support, vilket du kan läsa mer om i vårt test av Miss Hosting och vårt test av Inleed.

Både Inleed och Miss Hosting erbjuder såväl VPS-tjänster som dedikerade servrar. Det är fördelaktigt då du således enkelt kan skaffa snabbare hosting så fort du växt ur det webbhotellspaket du betalar för just nu.

Lämna en kommentar