4/5

ZoogVPN presterar acceptabelt till bra inom många kategorier, men har inget att sätta emot VPN-jättarna.

Höjdpunkter

Recension ZoogVPN recension

zoogvpn-logo-landningssida-696x

Snabba fakta

Pris från Ca. 10 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Ja
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 201 20%
USA 98 61%
Storbritannien 206 18%
Genomsnitt 168 33%

Snabbt svar för dig som har bråttom

ZoogVPN inte en dålig VPN, men samtidigt långt ifrån en av de bästa VPN-tjänsterna. Jämför gärna de VPN-tjänster som är bäst på vår VPN-topplista i stället. Det är ett bättre val. Alternativt rekommenderar vi att du lär dig mer om Cyberghost, genom att läsa testet om dem.

Hos grekiska ZoogVPN finns det mycket att gilla. Servrarna är rappa som attan och egenutvecklade appar erbjuds för PC, Mac, iOS och Android. Men det går även att koppla upp diverse Kodi-boxar, smarta tv-apparater och mycket annat.

Serverparken är något liten (38+ servrar i 28+ länder erbjuds) men då dessa är både välplacerade och kvicka gör det ingenting.

Apparna är säkra och lättförstådda och säkerhetsmässigt finns det heller ingenting att klaga på då OpenVPN stöds fullt ut och vi har IKEv2, L2TP och PPTP som backupalternativ.

ZoogVPN lekte sig igenom samtliga säkerhetstester och stödet för både torrenting samt utländsk streaming är hur bra som helst. Så här såg det ut när en test-torrent laddades ner på en svensk server (22.6 MiB/s motsvarar cirka 190 Mbps).

VPN-leverantören lägger sig även väldigt lågt prismässigt, och om du tecknar dig för tvåårs-varianten kommer du riktigt billigt undan. ZoogVPN ligger dock mil bakom de absoluta toppalternativen, såsom CyberGhost och ExpressVPN.

Fördelar med ZoogVPN recension
  • Låser upp Netflix i USA och BBC iPlayer
  • Låser upp SVT Play
  • Relativt snabba servrar
  • Relativt litet servernätverk
Nackdelar med ZoogVPN recension
  • Kort ångerperiod
  • Ingen Kill Switch för mobiler
  • Inga VPN-appar på svenska
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om ZoogVPN recension

Vad kostar det att bli kund hos ZoogVPN?

Det kostar från 10 kronor per månad att bli kund hos ZoogVPN. Priset du betalar är lågt, men det är trots allt ingen bra idé att bli kund hos ZoogVPN. Nackdelarna är för många till antalet, så att teckna sig för bättre VPN-tjänster som ExpressVPN är någonting vi rekommenderar.

Kan man fildela anonymt med ZoogVPN?

Du kan fildela anonymt med ZoogVPN då de inte sparar några loggar, men servrarna är något långsamma för att du ska kunna fildela snabbt. Då förstörs hela idén med fildelning, då du tvingas vänta i evigheter på att exempelvis en torrent ska laddas ner. ZoogVPN är inte perfekt för fildelning.

Är ZoogVPN ett dåligt VPN-alternativ?

Det finns många VPN-tjänster som fungerar sämre jämfört med ZoogVPN, som trots allt ger dig ganska mycket VPN för pengarna. Men notera att ZoogVPN inte har något att sätta emot jämfört med de VPN-tjänster som är bäst i test, likt svenska OVPN.

Vad tycker du om ZoogVPN recension?