4/5

Windscribe utmärker sig inte från konkurrenterna, välj en annan VPN som ger dig mer för pengarna i stället.

Höjdpunkter
4/5

Recension Windscribe

windscrine-landningssida-liten

Snabba fakta

Pris från Ca. 34 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Ja
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 198 21%
USA 152 39%
Storbritannien 143 43%
Genomsnitt 164 34%

Ett snabbt svar för dig som har bråttom

Windscribe erbjuder inte en dålig VPN-tjänst, och gratisversionen är faktiskt ganska generös. Men allt som allt ligger Windscribe mil bakom de bästa VPN-tjänsterna, som till exempel Cyberghost.

Windscribe-gänget erbjuder två typer av VPN-paket. En lite bantad gratisversion och en betydligt mer spännande preminumvariant. Gratisalternativet är dock mer generöst än många konkurrenters då vi får 10 GB bandbredd att röra oss med varje månad. TunnelBears gratisalternativ erbjuder exempelvis bara 0.5 GB bandbredd per månad.

Men samtidigt är även denna gratisversion begränsad. Antalet tillgängliga servrar minskar rejält, utländsk streaming kan vi glömma, och stödet för världens säkraste VPN-protokoll, OpenVPN, uteblir helt. I korthet: Många av de fördelar som VPN-tekniken bjussar på blir helt otillgängliga.

Utöver detta går det hur bra som helst att komma åt Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer, och fildela kan vi göra på samtliga servrar. Något annat som gör Windscribe unikt är extrafunktionen ROBERT: En DNS-blockerare som enkelt motar bort bland annat virus, spionprogram, jobbiga sociala medie-knappar, kryptominers och mycket annat.

Windscribe gör mycket rätt, det kan vi inte komma ifrån. Men allt som allt ligger de mil efter toppalternativen, och kan därför inte rekommenderas fullt ut.

Fördelar med Windscribe
  • Snabb och trevlig support
  • Bra extrafunktioner
  • De sparar inga känsliga loggar
Nackdelar med Windscribe
  • Långsamma VPN-servrar
  • Långsam fildelning
  • Inga VPN-appar på svenska
  • Ovanligt kort pengarna tillbaka-garanti
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Windscribe

Är Windscribe Free ett bra alternativ?

Windscribes gratisversion heter Windscribe Free, och vi rekommenderar inte att du tecknar dig för den. Där kan du inte ens välja var du ska koppla upp dig, och den månatliga datatrafiken tar slut nästan direkt. En kvarts 4K-surfande på Youtube, sen är surfpotten slut.

ExpressVPN är ett mycket bättre alternativ jämfört med Windscribe.

Kan jag fildela anonymt med Windscribe?

Du kan fildela anonymt med betal-abonnemanget för Windscribe, men fort går det inte. Och med Windscribe Free kan du inte ens fildela över huvud taget. OVPN är ett bättre alternativ om du vill fildela anonymt, för där får du i alla fall support på svenska om något går fel.

Vilka extrafunktioner erbjuder Windscribe?

Med betalversionen för Windscribe får du bland annat tillgång till en annonsblockerare samt en funktion som du kan dela ditt internetabonnemang trådlöst med, om du har Windows. Men vi skulle gärna bytt allt ”lull lull” mot en VPN som faktiskt presterar bra. Vi rekommenderar inte Windscribe.

Vad tycker du om Windscribe?