3.5/5

VPNArea erbjuder inte någon dålig VPN-tjänst, men de presterar samtidigt mil sämre jämfört de bästa VPN-tjänsterna.

Höjdpunkter

Recension VPNArea recension

vpnarea-landningssida-696x

Snabba fakta

Pris från Ca. 26 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 6
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 108 57%
USA 105 58%
Storbritannien 19 92%
Genomsnitt 77 69%

Snabbt svar för dig som har bråttom

VPNArea presterar ganska bra, men då det finns VPN-tjänster som är bäst i test som till exempel CyberGhost och ExpressVPN, vill vi inte rekommendera VPNArea.

Tänk på att det är en hejdundrande konkurrens inom VPN-branschen, och det borde du utnyttja genom att välja någon av de bästa och mest prispressade VPN-tjänsterna

Mer information om VPNArea

Bulgariska VPNArea är relativt okända – trots att de sköter sig riktigt bra.

Säkerhetsläget är på topp, apparna är säkra och användarvänliga, loggpolicyn är benhård och nästan alla kunder (som uttalat sig online) verkar vara nöjda.

Utöver detta kan en lång rad streamingportaler låsas upp, såsom BBC iPlayer samt Netflix. Stödet för fildelning är det heller inget fel på.

Den lilla hobbyn kan vi få utlopp för på ett stort antal öronmärkta p2p-servrar, och då VPN-företaget inte samarbetar med vare sig upphovsrättslobbyn eller myndigheter bör vi kunna känna oss hur säkra som helst.

Läs mer: Vad är en VPN egentligen? | Allt om hur en VPN-tjänst fungerar.

I övrigt är supportsidan mycket bra uppstyrd. Livechatten ger de snabbaste svaren, och enligt mina erfarenheter tar det inte längre än maximalt någon minut innan ett utförligt svar trillar in.

Servrarna då? Jodå, de är snabba. Inte supersnabba, men ett rejält hack kvickare än genomsnittet. Prisläget är dessutom acceptabelt med tanke på allt som ingår.

För att sammanfatta läget: Det är i synnerhet två faktorer som skiljer VPNArea från mängden. De erbjuder dedikerade (privata) IP-nummer (mot ett pristillägg) och VPN-kontot kan delas med vem som helst, helt utan något gnäll från VPN-företagets sida.

VPNArea kan dock inte rekommenderas fullt ut då de bästa VPN-alternativen erbjuder mer prisvärda VPN-tjänster, där du slipper kompromissa.

Fördelar med VPNArea recension
  • Låser upp Netflix i USA
  • Låser upp SVT Play
  • Låser upp BBC iPlayer
  • Sparar inga känsliga loggar
  • Fungerar på alla enheter
Nackdelar med VPNArea recension
  • Långsamma servrar
  • Dyra priser
  • Ganska litet servernätverk
  • Inga VPN-appar på svenska
  • Webbsidan är inte på svenska
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om VPNArea recension

Vad kostar ett VPN Area-abonnemang?

Ett abonnemang hos VPNArea kostar från cirka 26 kronor per månad. Det är mycket med tanke på vad du får ta del av. Jämför bara med svenska OVPN som erbjuder svensk support och VPN-appar på svenska. De kostar lite mer jämfört med VPNArea, men är mycket bättre.

Erbjuder VPNArea något gratis-abonnemang?

VPNArea erbjuder inte några VPN-abonnemang som är gratis, men det gör ingenting då kostnadsfria VPN-tjänster är fullkomligt värdelösa. De VPN-tjänster som inte tar betalt för sig sparar din webbhistorik och säljer den till olika reklambolag. De innehåller dessutom i regel virus och/eller spionprogram.

Är VPNArea en bra VPN-tjänst?

VPNArea erbjuder inte en bra VPN-tjänst. I synnerhet när du jämför med Surfshark som både kostar mindre och presterar bättre jämfört med det VPNArea har att erbjuda. Välj en annan VPN-tjänst i stället, det är vårt ärliga råd till dig!

Vad tycker du om VPNArea recension?