3.5/5

UltraVPN presterar faktiskt bra, även om det finns betydligt bättre VPN-tjänster där ute.

Höjdpunkter
3.5/5

Recension UltraVPN

ultravpn

Snabba fakta

Pris från Ca. 30 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 15
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 158 37%
USA 151 40%
Storbritannien 189 24%
Genomsnitt 166 34%

 

Snabbt svar för dig som har bråttom

UltraVPN presterar bra, trots att de inte kan jämföra sig med VPN-jättar som OVPN, ExpressVPN och NordVPN. Eller för att inte säga Cyberghost, som är den VPN-tjänst som presterar bäst i bäst i test-artikeln om VPN.

UltraVPN är en nystartad VPN-aktör som imponerade stort vid recensionstillfället. Vid skrivande stund är det 1.000+ servrar i 100 länder som gäller, men mycket tyder på att de siffrorna kan komma att utökas.

VPN-servrarna, och i synnerhet de svenska sådana, är kvicka om bara den – och egenutvecklade appar finns att tillgå för alla vanliga enheter, inklusive routrar (DD-WRT och Tomato). Rent säkerhetsmässigt fanns det heller ingenting att slå ner på, fildela kan vi göra precis var vi vill – och snabbt går det (200+ Mbps).

Om vi tar en titt på de säkerhetsprotokoll som finns tillgängliga är alla viktiga alternativ representerade. Det vill säga AES 256 på krypteringssidan samt VPN-protokollen OpenVPN, IKEv2, PPTP och SSTP. Kill Switch-funktionalitet hittar vi för närvarande för Windows och Mac – men med lite tur erbjuds samma fiffiga verktyg på fler enheter inom kort.

Utöver detta kan många streamingplattformar kan låsas upp, inklusive Netflix samt SVT Play – och loggpolicyn är så pass välskriven den kan bli. Prisnivån är dessutom riktigt trevlig – just nu kommer du som bäst undan med att betala €2.99/mån, vilket bör ses som en bra deal.

För att nämna någonting negativt måste vi gräva en ganska bra stund. BBC iPlayer kan inte låsas upp – men det är faktiskt allt. Mer specifikt presterar UltraVPN acceptabelt, men det finns lite väl många bucklor i lacken för att de ska kunna rekommenderas fullt ut.

Fördelar med UltraVPN
  • Du kan fildela snabbt
  • Du kan låsa upp SVT Play
  • Inga känsliga loggar sparas
  • Servernätverket är relativt snabbt
  • Du kan skydda 15 enheter samtidigt
Nackdelar med UltraVPN
  • Ingen Kill Switch för iOS eller Android
  • Låser inte upp brittiska BBC iPlayer
  • Inga VPN-appar på svenska
  • Ingen support på svenska
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om UltraVPN

Hur mycket kostar UltraVPN?

Ett UltraVPN-abonnemang kostar från cirka 30 kronor per månad, men du får mer för pengarna hos exempelvis CyberGhost som bara kostar från cirka 20 kronor per månad. Cyberghost är dessutom den VPN som är bäst i test, vilket du kan läsa mer om u testet av Cyberghost.

Kan UltraVPN låsa upp BBC iPlayer?

Trots att UltraVPN ägs av ett brittiskt moderbolag, kan de inte låsa upp BBC iPlayer. Notera att de inte har några problem med att låsa upp amerikanska Netflix, så du kan trippla ditt utbud jämfört med det Netflix-bibliotek som finns tillgängligt i Sverige.

 

Sparar UltraVPN några känsliga loggar?

UltraVPN sparar inga känsliga loggar, vilket medför att du kan fildela anonymt och säkert. Det är ett krav att ett VPN-företag inte ska spara några känsliga loggar, för det är en förutsättning för att du ska vara och förbli anonym på internet.

Vad tycker du om UltraVPN ?