Höjdpunkter

Recension Time4VPS virtuell server

Time4VPS erbjuder inga webbhotellspaket. Här är det i stället virtuella servrar som gäller.

Traditionellt sett är VPS-paket dyrare än webbhotellspaket, men Time4VPS håller faktiskt en lika låg prisnivå som hostingföretag som erbjuder billiga webbhotell.

Men är Time4VPS någonting att ha? Det tar vi reda på bums.

Erbjuder Time4VPS bra VPS-tjänster?

Time4VPS erbjuder snabba och prispressade virtuella servrar. Om du vet hur du konfigurerar en VPS-server och samtidigt har en budget för webbhosting som du inte får spräcka, då är Time4VPS ett utmärkt val. Jämför gärna Time4VPS med de VPS-paket som Miss Hosting erbjuder.

Positivt med Time4VPS

Billiga VPS-paket

Jämfört med de priser som bland annat Inleed tar ut för sina VPS-paket, erbjuder Time4VPS extremt billiga virtuella servrar. Nedan uppmärksammar vi hur deras billigaste VPS-tjänster, som driftas i en Linux, skiljer sig från varandra.

Så skiljer sig VPS-paketen

FunktionLinux 2Linux 4Linux 8
RAM-minne2 GB4 GB8 GB
Processor1 x 2,6 GHz1 x 2,6 GHz2 x 2,6 GHz
SSD-lagring20 GB40 GB80 GB
Bandbredd4 TB8 TB16 TB

Pris för virtuell server – Linux 2, 4 och 8

PrisLinux 2Linux 4Linux 8
År 1200 kr300 kr500 kr
År 2400 kr600 kr1 000 kr
År 3400 kr600 kr1 000 kr
År 4400 kr600 kr1 000 kr
År 5400 kr600 kr1 000 kr
Totalt 5 år1 800 kr2 700 kr4 500 kr
Kostnad/år360 kr540 kr900 kr

Som Time4VPS själva förtydligar är det ingen skillnad gällande prestandan, oavsett vilken servermiljö du väljer. Vi rekommenderar att du driftar dina webbsidor via Linux, då det är nästan dubbelt så dyrt att skaffa en virtuell server i Windows-miljö hos Time4VPS.

Lästips: Här kan du läsa mer om de webbhotell som är bäst i test.

Extremt hög flexibilitet

Då Time4VPS erbjuder virtuella servrar som du kan göra vad du vill med, är flexibilitet ingen bristvara. Du kan installera LiteSpeed, men även köra på cPanel om du så önskar. Notera att du måste ha goda kunskaper inom nätverkshantering för att konfigurera den virtuella servern på ett bra sätt.

Kunderna gillar Time4VPS

Time4VPS är ett populärt hostingföretag. Kunderna gillar främst att kundsupporten är bra på det de gör, samt att VPS-servrarna är kraftfulla. Det faktum att det är låga priser som gäller nämns också flertalet gånger i de kundrecensioner vi hittade på nätet.

Utmärkt support

Du kan kontakta Time4VPS via livechatt, e-post och via sociala medier. Vi är särskilt imponerade av det webbforum som hostingföretaget erbjuder. Där kan du ställa frågor till andra kunder, och det är även vanligt att supportpersonalen flikar in om övriga kunder inte kan styra dig rätt.

Neutralt med Time4VPS (+-)

Här är det tomt.

Negativt med Time4VPS (-)

Här likaså.

Sammanfattande tankar om Time4VPS

Time4VPS passar perfekt för dig som är tekniskt kunnig när det kommer till nätverksteknik. Det är svårt att hitta billigare VPS-paket än de som Time4VPS erbjuder, och serverprestandan är det inte heller något fel på. Sammantaget är Time4VPS ett utmärkt val för dig som behöver webbhosting.

Lästips: Läs mer om Time4VPS och deras erbjudande här

Fördelar med Time4VPS virtuell server
  • Låga priser
  • Bra kundsupport
  • Snabba servrar
Nackdelar med Time4VPS virtuell server
  • Ingenting för nybörjare
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Time4VPS virtuell server

Vad kostar det att bli kund hos Time4VPS?

Om du väljer det billigaste VPS-paketet kostar det i snitt 360 kr/år att bli kund hos Time4VPS. Hostingföretaget erbjuder även betydligt dyrare VPS-lösningar, med prestanda nog för att du ska kunna drifta hundratals webbsidor. De dyrare paketen kostar omkring 1 500 kr/år.

Passar Time4VPS för alla som vill ha hosting?

Du måste ha goda kunskaper inom nätverksteknik för att kunna konfigurera din virtuella server på ett bra sätt. Alternativt kan du anlita en nätverksexpert på Fiverr eller Upwork, men det kan bli dyrt. Kör på ett webbhotell som är bäst i test om du inte vet hur du konfigurerar virtuella servrar.

Går det att få rabatt hos Time4VPS?

Du får en fast rabatt det första året, men efter det första året betalar du alltid fullt pris. Den rabatt du får det första året ligger på cirka 50 procent, men du ska alltid ha det totala priset du betalar per år i åtanke. Ta del av tabellen ovan för att ser hur mycket du betalar över 5 års tid.

Vad tycker du om Time4VPS virtuell server?

Jonas

29/09/2021

Har haft dem i typ 5 år, är hur nöjd som helst:)

Jonas

Bra VPS till Ok pris

26/08/2021

Även om Time4VPS är baserade i utlandet så har jag varit nöjd med deras virtuella servrar, lite seg kundsupport bara men det kanske man får räkna med iom priset

Linnea