3/5

SaferVPN är inte en dålig VPN, men inte heller en bra VPN. Välj någonting annat.

Höjdpunkter

Recension SaferVPN recension

safervpn-696x

Snabba fakta

Pris från Ca. 28 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Nej
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 156 38%
USA 102 59%
Storbritannien 53 79%
Genomsnitt 104 59%

Snabbt svar för dig som har bråttom

SaferVPN presterar mediokert, och kan inte mäta sig med de VPN-tjänster som är bäst i test. Välj en annan VPN-tjänst i stället, förslagsvis Cyberghost som du kan läsa om i vårt test av Cyberghost.

SaferVPN erbjuder en trevlig VPN-tjänst med kvicka servrar, en väl uppstyrd kundsupport (via direktchatt) och tack vare att VPN-företaget har sitt säte i Israel går datalagarna inte av för hackor. Inga säkerhetsläckor kunde identifieras och egenutvecklade appar erbjuds för Windows, Mac, iOS, Android och Linux. Kill Switch-funktionalitet hittar vi för övrigt både på Windows- och Mac-sidan.

I övrigt går det finfint att komma åt Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer, men fildelning kan vi dock bara ägna oss åt på en server (Nederländernas), vilket var lite av en besvikelse.

Säkerhetsmässigt är det OpenVPN-protokollet som gäller tillsammans med AES 256-kryptering som bäst. Utöver detta finns även IKEv2-, PPTP- och L2TP-protokollen tillgängliga om din enhet inte stödjer OpenVPN-standarden.

Prismässigt lägger de sig något under medelnivån, vilket såklart inte är helt fel. Allt som allt är SaferVPN ett acceptabelt VPN-val, dvs. en väl presterande utmanare som mycket väl kan norpa en bättre placering i framtiden.

Fördelar med SaferVPN recension
  • Bra kundsupport
  • Låser upp många streamingtjänster
Nackdelar med SaferVPN recension
  • Långsamma servrar
  • Fungerar inte med WireGuard
  • Du kan inte fildela anonymt
  • De samarbetar med övervakare
  • Krångliga VPN-program
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om SaferVPN recension

Vad kostar ett SaferVPN-abonnemang?

Det kostar från cirka 28 kronor per månad att bli kund hos SaferVPN, men det tycker vi inte du ska bli. ExpressVPN är ett bättre val, även om de kostar lite mer jämfört med SaferVPN:s VPN-tjänst.

Är det värt att bli kund hos SaferVPN?

Du ska inte bli kund hos SaferVPN. Främst då de samarbetar med övervakare, vilket medför att du inte ens är anonym. Men även då VPN-apparna är krångliga som bara den, det vill säga svåra att använda. Håll dig borta från SaferVPN, det är vårt ärliga råd.

Är SaferVPN en snabb VPN-tjänst?

Då hastighetsminskningen med SaferVPN ligger på cirka 60 procent, kan vi inte påstå att SaferVPN är en snabb VPN. Det finns betydligt snabbare VPN-tjänster där ute, som dessutom gör dig anonym på nätet vilket SaferVPN inte gör.

Vad tycker du om SaferVPN recension?

Rätt kassa

Rated 1,0 out of 5
04/09/2021

En kompis till mig kör på dem och är inte nöjd. Tycker ni gör rätt i att säga till att de inte är bra, för han är jäkligt missnöjd har han sagt till mig.

Anonym