3/5

IPVanish är en medioker VPN-tjänst som vi inte rekommenderar. Främst då VPN-servrarna är långsamma.

Höjdpunkter

Recension PureVPN recension

purevpn-landningssida-2020-liten

Snabba fakta

Pris från Ca. 28 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Ja
Program på svenska Nej

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 105 Mbps 58%
USA 48 Mbps 81%
Storbritannien 109 Mbps 56%
Genomsnitt 87 Mbps 65%

Snabbt svar för dig som har bråttom

PureVPN är som bäst en medioker VPN-tjänst, som vi inte rekommenderar. Notera att det är en bättre idé att besöka vår samlingsartikel med de bästa VPN-tjänsterna, i stället för att teckna dig för PureVPN.

Hongkong-baserade PureVPN är något av en jätte på VPN-marknaden med sina 2.000+ servrar i 140+ länder. Snygga och lättanvända appar finns för alla vanliga enhetstyper (iOS, Android, Windows och Mac) samt för Android TV, vilket är lite av en överraskning.

Stöd finns även för att komma åt Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer, och fildela kan vi göra på samtliga servrar. På säkerhetsfronten hittades inga brister och stöd finns även för OpenVPN samt följande protokoll: PPTP, L2TP, SSTP och IKEv2.

Prisnivån ligger snäppet under genomsnittet och allt som allt finns det ingenting att klaga på förutom att BBC iPlayer inte fungerade vid testögonblicket – men i övrigt, nada. Om vi ser till helheten är PureVPN ett acceptabelt VPN-alternativ. Men då inte heller de kommer upp i samma nivå som de bästa VPN-tjänsterna kan de inte rekommenderas fullt ut.

Fördelar med PureVPN recension
  • Snabb kundsupport
  • Låser upp alla streamingplattformar
  • Enkla och kraftfulla applikationer
Nackdelar med PureVPN recension
  • Ingen Kill Switch för iOS
  • Långsamma VPN-servrar
  • Sparar känsliga loggar
  • Du kan inte fildela anonymt
  • Du får lite VPN för pengarna
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om PureVPN recension

Är PureVPN en bra VPN-tjänst?

PureVPN är inte en bra VPN-tjänst, främst då det sparar känsliga loggar och kostar betydligt mer än konkurrenter som presterar mycket bättre. Detta VPN-företag är ett dåligt VPN-alternativ, som vi tycker att du ska hålla dig borta ifrån. Cyberghost är en bättre VPN, som du kan läsa om i testet av Cyberghost.

Är PureVPN bättre än ExpressVPN?

I testet av ExpressVPN får du reda på att ExpressVPN erbjuder en mycket bättre VPN-tjänst jämfört med PureVPN. Även om ExpressVPN kostar lite mer än PureVPN, springer de varv runt det PureVPN har att erbjuda i alla mätbara kategorier.

Kan jag fildela anonymt med PureVPN?

Du kan inte fildela anonymt med PureVPN, då de sparar känsliga loggar och samarbetar med såväl myndigheter som upphovsrättstroll. Läs gärna mer om OVPN, för de erbjuder både anonym fildelning och kundsupport på svenska. De har betydligt bättre koll jämfört med PureVPN.

Vad tycker du om PureVPN recension?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.