4/5

Perfect Privacy erbjuder en bra VPN, som dock är något dyr.

Höjdpunkter

Recension Perfect Privacy VPN

 

Är Perfect Privacy en bra VPN? Snabbt svar för dig som har bråttom!

Perfect Privacy erbjuder en mycket säker VPN, men de är lite dyra. Vi rekommenderar att du i stället tar dig till vår artikel där vi jämför de bästa VPN-tjänsterna. Där finns även Perfect Privacy med, även om du inte hittar dem högst upp.

Snabba fakta

Egenskap
Pris frånCa. 76 kr/mån
Fungerar medWindows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter20+
Webbsida på svenskaNej
Program på svenskaNej

Hastighetstest

Hastighet i landMax 250 MbpsMinskning på
Sverige221 Mbps12 %
USA184 Mbps26 %
Storbritannien189 Mbps24 %
Genomsnitt198 Mbps21 %

Med tanke på namnet borde säkerhetsläget vara på topp, och jepp – det är det. Schweiziska Perfect Privacy erbjuder en supersäker uppkoppling med fullt stöd för OpenVPN-protokollet tillsammans med AES 256-kryptering (bättre än så blir det inte). I reservlistan hittar vi även IPSec, SOCKS5 och PPTP.

Men nu till det bästa:

Ett obegränsat antal (ok, nu håller vi i oss, 20 till 25) enheter kan kopplas upp på en och samma gång. Med andra ord kan vi koppla upp ett enormt stort gäng enheter utan att behöva logga in och ut i tid och otid. Ett fullt stöd finns för följande enheter och operativsystem: Windows, Linux, Mac, iOS eller Android samt routrar.

Det går även finfint att komma åt Tor-nätverket samt Netflix amerikanska utbud. Utöver detta kan vi också fildela hej vilt på samtliga servrar, och fort går det (23.7 MiB/s – ca. 199 Mbps).

Som fildelningshastigheten hintar om är även serverhastigheterna på topp, och all programvara som testades var både lättanvänd och säker.

Nog med fjäsk! Finns det någonting att anmärka på då? Inga större aspekter, men för sakens skull kan jag slå ner på två saker. Prisnivån kan uppfattas som hög, men med tanke på alla säkerhetsfunktioner som ingår är prisläget trots allt acceptabelt.

Utöver detta finns inget stöd för att komma åt BBC iPlayer i nuläget, men med lite tur överlistar de även britterna i framtiden. Mer specifikt kan Perfect Privacy inte mäta sig med de bästa VPN-företagen, som erbjuder ett lika bra säkerhetsläge, till en mer lockande prisnivå.

Fördelar med Perfect Privacy VPN
  • Bra appar
  • Stöd för Port Forwarding
  • Utmärkt kundsupport
  • Låser upp amerikanska Netflix
  • Låser upp SVT Play i utlandet
Nackdelar med Perfect Privacy VPN
  • Ingen Kill Switch för iOS eller Android
  • Något dyr VPN-tjänst
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Perfect Privacy VPN

Hur mycket kostar Perfect Privacy?

Ett Perfect Privacy-abonnemang kostar omkring 70 kr per månad om du tecknar dig för det längsta abonnemanget. Det är lite väl mycket tycker vi!

Är Perfect Privacy bra för streaming?

Perfect Privacy är ganska bra för streaming. De låser upp SVT Play och amerikanska Netflix, men inte BBC iPlayer.

Vad tycker du om Perfect Privacy VPN?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.