Mullvad recension

4/5

MullvadVPN är säkra, men långt ifrån det bästa VPN-företaget på marknaden.

Höjdpunkter

Mullvad recension

4/5

Recension Mullvad recension

mullvadvpn-landningssida-liten

Snabba fakta

Pris från Ca. 50 kr/mån
Fungerar med Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter 5
Webbsida på svenska Ja
Program på svenska
Ja, vissa program

Hastighetstest

  Max 250 Mbps Minskning på
Sverige 121 52%
USA 118 53%
Storbritannien 94 62%
Genomsnitt 111 56%

Snabbt svar för dig som har bråttom

Mullvad VPN är en extremt säker VPN, men samtidigt knappast en av de VPN-tjänster som är bäst i test. Notera att bland annat Cyberghost och ExpressVPN springer varv runt Mullvad, och allt de har att erbjuda.

Svenska Mullvad VPN presterar ganska mediokert inom många kategorier, men utmärker sig på två sätt: Säkerhetsnivån är urhög och registreringsprocessen är innovativ som bara den. Här behöver vi inte ens registrera någon e-postadress för att kunna tuffa igång.

Egenutvecklade appar erbjuds för Mac, Windows och Linux. I övrigt är det AES 256-kryptering som gäller och Mullvad är även en av få VPN-leverantörer som vågat satsa på det ganska oprövade, men mycket säkra WireGuard-protokollet.

Då smiter vi vidare till säkerhetstestet – där Inga IP-, DNS- eller WebRTC-läckor kunde hittas, precis som väntat. Prismässigt är det €5/mån som gäller, vilket kan beskrivas som en ganska acceptabel prisnivå. De belönar dock inte lojala kunder som är beredda att stanna kvar en längre stund, vilket är lite tråkigt. Om vi betalar via en kryptovaluta, såsom Bitcoin, får vi 10% rabatt – men det är verkligen allt.

Om vi fortsätter att gnälla en stund var supportavdelningen tyvärr ganska illa uppstyrd. Det fråga som skickades till support-gänget besvarades inte särskilt kvickt, vilket innebär många mer högpresterande VPN-företag springer varv runt Mullvad VPN:s supportinsats. I övrigt går det inte heller att låsa upp Netflix – och jag saknade även egenutvecklade appar för iOS och Android.

Allt som allt gör Mullvad ett bra jobb – och det tar emot att ranka dem så här pass lågt då de sköter säkerhetsbiten föredömligt. Nåväl, vi får hoppas att de putsar till sig tills nästa recension genomförs, då de i dagsläget inte når upp till de mer högpresterande VPN-tjänsternas nivåer.

Fördelar med Mullvad recension
  • Du registrerar dig säkert
  • Inga känsliga loggar sparas
  • Låser upp BBC iPlayer
  • Låser upp SVT Play
  • Fungerar på alla enheter
Nackdelar med Mullvad recension
  • Få egenutvecklade appar
  • Ingen Kill Switch för mobiler
  • Inga rabatter
  • Lite VPN för pengarna
  • Låser inte upp amerikanska Netflix
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Mullvad recension

Är MullvadVPN en säker VPN-tjänst?

Du registrerar dig anonymt och bra, och inga känsliga uppgifter sparas. Så ja, MullvadVPN är en säker VPN där du kan surfa anonymt. Notera även att MullvadVPN inte samarbetar med övervakare som till exempel upphovsrättslobbyn eller myndigheter.

Vilka appar finns tillgängliga för mobilen?

Mullvad erbjuder i skrivande stund inga VPN-appar som de själva utvecklat, vilket medför att du får använda dig av tredjepartsalternativ. Tredjepartsapparna är lika säkra, men det är i regel mycket svårare att komma i gång med en tredjepartsapp som OpenVPN Connect.

Kan jag få rabatt hos Mullvad?

Det är standard att VPN-företaget väljer att belöna kunder som tecknar sig för långa VPN-abonnemang, men så fungerar det inte hos Mullvad. Här är det cirka 50 kronor per månad som gäller, oavsett hur länge du är kund. Vi hade gärna sett att Mullvad bjudit på lite rabatter.

Vad tycker du om Mullvad recension?