Höjdpunkter

Recension Loopia webbhotell

Loopia säger själva att de är ett av de bästa webbhotellen i Sverige. Det ska vara en kraftfull sidbyggare, utmärkt prestanda och kunnig support som gäller. Men stämmer det verkligen?

Som vanligt tar vi inte det hostingföretaget säger på orden, så nu tar vi reda på hur Loopia står sig mot konkurrenterna.

Är Loopia ett bra Webbhotell?

Loopia är ett bra webbhotell, och Loopia har rutin. De har varit med sedan 1999 och administrerar mer än 800 000 domäner. Allt som man förväntar sig ska finnas med, är inkluderat redan från start. Som SSL-certifikat, ett stort lagringsutrymme och enklicksinstallation för WordPress.

Positivt med Loopia

Det finns många hostingpaket att välja på

Som blivande kund kan man välja mellan tre olika webbhotell: Privat, Företag och Företag Plus. Privat-abonnemanget passar som namnet antyder bäst för privatanvändare som vill kunna drifta upp till 25 webbsidor. Företag- och Företag Plus-paketen passar bäst för personer som driver flera välbesökta webbsidor och/eller e-butiker.

Det här inkluderas alltid

  • SSL-certifikat från Lets Encrypt
  • Minst 75 GB lagringsutrymme
  • Sidbyggare

Så skiljer sig webbhotellen från varandra

FunktionPrivatFöretagFöretag Plus
SSD-lagring75 GB150 GB200 GB
Boost HostingNejJaJa

Så mycket kostar webbhotellspaketen

PrisPrivatFöretagFöretag Plus
År 1468 kr1 068 kr2 388 kr
År 21 068 kr2 136 kr4 776 kr
År 31 068 kr2 136 kr4 776 kr
År 41 068 kr2 136 kr4 776 kr
År 51 068 kr2 136 kr4 776 kr
Totalt 5 år4 740 kr9 612 kr21 492 kr
Kostnad/år948 kr1 922 kr4 298 kr

Svenska servrar erbjuds

Loopia har sina webbhotellsservrar i Sverige, närmare bestämt i Västerås. Notera att det är servrar i Tjeckien som gäller om du vill drifta dina webbsidor i Windowsmiljö, men de servrarna är minst lika snabba och säkra som de svenska, trots att de driftas av ett systerföretag.

Det är lätt att komma igång

Du besöker Loopia.se, väljer ett webbhotellspaket och köper till en domän. Sen är du igång. Det är även lätt att köpa till andra program på samma gång, likt Office 365 eller något projektplaneringsverktyg. Det kan vara en bra idé om du vill ha alla tjänster samlade på en och samma faktura.

Loopia fungerar utmärkt med WordPress

När du väl är inne i den kontrollpanel som Loopia erbjuder, kan du installera WordPress med bara ett klick. Detsamma gäller för hundratals andra bra verktyg, som Joomla och Opencart.

En enklare sidbyggare inkluderas

Den sidbyggare som Hemsida24 erbjuder behöver du inte betala extra för, och det behöver du inte heller göra hos Loopia. Men Loopias sidbyggare är något mer begränsad, då du som mest får skapa 3 sidor oavsett vilket webbhotellspaketet du tecknar dig för.

Så skiljer sig sidbyggarpaketen

EgenskapSmallMediumLargeWebbutik
Pris/årGratis86415362880
Mallar120120220220
Max ant. sidor3Obegr.Obegr.Obegr.
Ändringsbar CSSNejNejJaJa
Fungerar som e-butikNejNejNejJa

Men du kan inte klandra Loopia för att de tar betalt för sig. Hos Miss Hosting måste du också teckna dig för något av de bästa webbhotellspaketen för att få tillgång till en sidbyggare utan begränsningar. Så det är svårt att klaga allt för högljutt.

Det är en bra prestanda som gäller

Om du tecknar dig Webbhotell Företag eller Webbhotell Företag Plus inkluderas Loopia Boost. Det är en funktion som optimerar koden för din webbsida, så att den laddas snabbare. Allt du behöver göra är att logga in i kundzonen, och uppge att du vill använda dig av Loopia Boost-funktionen.

Sen har du betydligt mer snabbladdade webbsidor än förut. Att aktivera Boost-funktionen är alltid värt besväret. Enligt seriösa beräkningar som Loopia själva visar upp på sin webbsida, har laddningstiden minskat rejält för de kunder som valt att använda Loopia Boost.

Loopia har ett bra omdöme på internet

De personer som redan är kunder hos Loopia tycker att de gör ett bra jobb. Loopia beröms bland annat för att supportmedarbetarna svarar snabbt, och är kunniga. Den enda lilla kritik som strilar igenom kommer från kunder som tycker att Loopia är lite för dyra.

Loopia är inget lågpris-webbhotell, men du får faktiskt mycket för pengarna. Så de fåtal negativa omdömen vi hittade på nätet kan vi inte skriva under på.

Det är en hög upptid som gäller

Vi driftar inte några sidor hos Loopia, så vi kan inte ge dig ett smakprov på några praktiska erfarenheter. Men enligt de kunder som väljer att satsa på Loopia är det inget fel på upptiden. Loopia erbjuder även en garanti som ger dig rabatt på din faktura om upptiden är mindre än 99,93 procent.

Men notera att garantin bara gäller om du tecknat dig för en virtuell server.

Utmärkt kundsupport

På vardagar har kundsupporten öppet mellan 07.00 och 21.00, och på helgerna är det öppettider på mellan 11.00 och 15.00 som gäller. Du kan nå supportmedarbetarna via e-post, chatt och telefon. Enligt oss är det smidigast att använda direktchatten, för där får du svar nästan direkt.

Vissa onlinetidningar har klagat på att supporten svarar långsamt, men det märkte inte vi av. Det tog bara 2 minuter innan vi fick ett träffsäkert svar av en supportmedarbetare, när vi ville veta mer om hur Loopia Boost fungerade.

Tänk på att det inte finns någon pratbubbla längst ner i hörnet, som du kan använda för att öppna upp chatten. Det kör bland annat FS Data på. Vi missade till en början den lilla supportfliken på sidan, men det var inte Loopias fel, det var vi som var tankspridda.

Neutralt med Loopia (+-)

Här har vi inget att lägga till.

Negativt med Loopia (-)

Även här är det tomt.

Sammanfattande tankar

Det är enkelt att komma igång med Loopia, och allt är logiskt upplagt på webbsidan. Att installera WordPress tar bara någon minut, och utöver det är det enkelt att aktivera Boost-funktionen, utan att behöva anlita en utvecklare eller höra med kundsupporten.

Loopia är ett stabilt webbhotell där du slipper krångel, och kan aktivera din webbsida snabbt. Vi rekommenderar Loopia, då vi anser att de erbjuder några av de bästa webbhotellen i Sverige.

Fördelar med Loopia webbhotell
  • Det finns många hostingpaket att välja på
  • Det är lätt att komma igång
  • Sidbyggare ingår
  • Bra omdöme på internet
  • Prestandaoptimerade servrar
Nackdelar med Loopia webbhotell
  • Ingenting
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Loopia webbhotell

När kan man nå Loopias kundtjänst?

Du kan nå Loopias kundtjänst mellan 07.00 och 21.00 på vardagar, och på helgerna öppnar de 11.00 och stänger 15.00. Vi rekommenderar att du använder dig av direktchatten, då vi tycker att det är den smidigaste kontaktvägen. Utöver det är det ”alla talar svenska” som gäller.

Precis som det stod på VHS-kassetterna till barnfilmer, förr i tiden.

Vad kostar det att bli kund hos Loopia.se?

För det billigaste webbhotellspaketet betalar du i genomsnitt 948 kr/år, medan det mest påkostade paketet har ett snittpris på 4 298 kr/år. Vi har räknat ut snittpriserna genom att räkna på vad du betalar för ett webbhotellspaket hos Loopia om du är kund under 5 års tid.

För vem passar Loopia?

Loopia passar för alla som vill ha ett snabbt och begripligt webbhotell med bra prestanda. Notera att Loopia inte är ett lågbudgets-webbhotell, så om du är ute efter ett billigt webbhotell bör du läsa mer om hur Miss Hosting sköter sig i stället.

Vad tycker du om Loopia webbhotell?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.