4.5/5

Kinsta erbjuder premium-hosting till bra priser. Du får mycket hosting för pengarna hos dem.

Höjdpunkter

Recension Kinsta webbhotell

Om du letar efter artiklar om hur du skaffar en webbsida har Kinsta i princip allt du behöver. De erbjuder nämligen välskrivna artiklar om allt som rör webben.

Men när det kommer till hosting av dina webbplatser, hur presterar Kinsta då egentligen?

Det tar vi reda på i den här artikeln.

Är Kinsta ett bra webbhotell?

Kinsta är ett av de bästa webbhotellen i Sverige. Den huvudsakliga anledningen till det är att många viktiga funktioner såsom daglig backup, flytt, övervakning av dina webbsidor samt CDN (via Cloudflare) inkluderas redan från start. Det medför att du får mycket för pengarna hos Kinsta.

För vem passar Kinsta?

Kinsta är särskilt populärt hos e-handlare, men även bland privatpersoner som ställer särskilt höga krav på sin webbhosting. Detta hostingbolag erbjuder alltså ingen lågprishosting, utan passar bäst för personer som driver kommersiella webbsidor.

Positivt med Kinsta

Du får mycket för pengarna

Hos Kinsta betalar du cirka 250 kr per månad för deras enklaste webbhotellspaket. Det är ganska mycket jämfört med lågpris-webbhotell såsom Inleed och Miss Hosting. Värt att lägga märke till är att du får mycket för pengarna, oavsett vilket webbhotellspaket du skaffar.

Generöst utformade webbhotellspaket

Kinsta erbjuder idag 10 webbhotellspaket. Nedan uppmärksammar vi de 3 lägst prissatta webbhotellspaketen, som i sin tur passar de flesta.

Detta inkluderas i alla Kinsta-abonnemang

 • Kostnadsfri CDN med minst 50 GB trafik.
 • Minst 25 000 besök per månad.
 • Minst 10 GB SSD-lagring.
 • Cloudflare premium till ett värde av cirka 150 kr/mån.
 • Minst 1 kostnadsfri hemsideimport.
 • Stagingmiljö.
 • Automatisk backup varje dag.
 • Kostnadsfri säkerhetstjänst.

Så skiljer sig webbhotellspaketen

Starter Pro Business
Besök/mån 25 000 50 000 100 000
SSD-lagring 10 GB 20 GB 30 GB
Trafik (CDN) 50 GB 100 GB 200 GB
Max. webbsidor 1 2 5
Passar för e-handel
Nej Nej Ja

Pris för Webbhotell Starter

 • Abonnemanget kostar cirka 250 kr när du betalar månad för månad.
 • Abonnemanget kostar omkring 200 kr/mån när du betalar årsvis.

Pris för Webbhotell Pro

 • Abonnemanget kostar cirka 500 kr när du betalar månad för månad.
 • Abonnemanget kostar omkring 400 kr/mån när du betalar årsvis.

Pris för Webbhotell Business

 • Abonnemanget kostar cirka 750 kr/mån när du betalar månad för månad.
 • Abonnemanget kostar omkring 600 kr/mån när du betalar årsvis.

Vilket webbhotell ska du välja?

Webbhotell Starter och Webbhotell Pro passar perfekt för webmasters som vill kunna drifta ett fåtal webbsidor på ett effektivt sätt. Webbhotell Business är i sin tur det abonnemang som rekommenderas om du vill öppna e-handel.

Värt att lägga märke till är att även Webbhotell Starter är starkare än majoriteten av alla lite mer billiga webbhotellspaket som konkurrenterna erbjuder.

Kontrollpanel på svenska

Kinsta erbjuder en egenutvecklad kontrollpanel på svenska där du bland annat får reda på hur många personer som besöker dina webbsidor, samt hur mycket data som förbrukats. Utöver detta är gränssnittet rent och fint, så det är enkelt att hitta det du letar efter.

Säkerhetstjänst inkluderas alltid

Om dina webbsidor blir infekterade av virus rensar Kinsta-supporten bort all skadlig programvara utan att du behöver betala för det. Det enda undantaget är om du migrerar en virusinfekterad webbsida till dem, då tar de nämligen en engångsavgift på ca. 750 kr för virusrensningen.

Kinsta har ett bra omdöme på nätet

I princip alla som är kunder hos Kinsta är nöjda med de tjänster de levererar. Det är i synnerhet supporten och prestandan som beröms i störst uttråkning.

Det är många toppbetyg som delas ut, som du ser nedan.

Kinstas rykte kan därför inte betraktas som annat än gott.

Kundsupport med bra öppettider

På supportsidorna får du svar dygnet runt, året om. Supportpersonalen pratar dock inte svenska, men om du kan föra en vettig diskussion på engelska ska inte det vara något problem.

Värt att lägga märke till är att du måste vara kund hos dem för att kunna prata med supportpersonalen, vilket förvisso är logiskt.

Fördelar med Kinsta webbhotell
 • Kunniga supportmedarbetare
 • Kostnadsfri premium-CDN från Cloudflare
 • Kostnadsfri virusrensning
 • Lätt att uppgradera paket vid behov
 • Kostnadsfri flytt
Nackdelar med Kinsta webbhotell
 • Ingenting
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Kinsta webbhotell

Vad kostar ett webbhotellspaket hos Kinsta?

De mest populära webbhotellen hos Kinsta har ett snittpris på mellan cirka 200 och 600 kr/mån om du betalar årsvis. Vid månadsbetalning ökar priset med omkring 20 %, så vi rekommenderar att du betalar årsvis. De mest påkostade paketen hos Kinsta kostar i sin tur cirka 1 000 kr/mån.

De mest påkostade paketen passar bäst för sidor med extremt mycket trafik, och i förlängningen webmasters med extremt höga krav.

Är det värt pengarna att satsa på Kinsta?

Ja, för att saker som konkurrenter tar mycket betalt för inkluderas från start hos Kinsta. Hos dem får du kostnadsfri flytt, kostnadsfri CDN (från Cloudflare) och kostnadsfri virusrensning på sajter som driftas hos dem. De tjänsterna måste du betala mycket pengar för hos konkurrenterna.

Fungerar Kinsta bra tillsammans med WordPress?

Ja, Kinsta har ett prestandaprogram som är anpassat för WordPress-webbsidor, som i sin tur övervakar dem och larmar om prestandaproblem identifierats. Detta prestanda- och övervakningsverktyg inkluderas i samtliga webbhotellspaket hos Kinsta, och är unikt för detta hostingföretag.

 

Vad tycker du om Kinsta webbhotell?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.