Hur mycket bandbredd behöver man på webbhotellet?

Hur mycket bandbredd behöver jag på min webbsida? Det är en vanlig fråga som vi ofta svarar på, och i den här artikeln publicerar vi ett tydligt svar på frågan som vi hoppas att alla kommer att begripa.

Varför är begreppet bandbredd viktigt inom webbhosting?

Begreppet bandbredd är viktigt för att med mer bandbredd kan du ha större och mer funktionsspäckade webbsidor, utan att den bandbredd som ditt webbhotell inkluderar tar slut.

Hur kan jag se hur mycket bandbredd mina sidor förbrukar?

Du kan se hur mycket bandbredd din webbsida förbrukar genom att logga in i Cpanel, och klicka på Bandwidth. Där kan du se hur mycket bandbredd dina sidor förbrukat per dag, per vecka eller per år.

Läs mer: Så fungerar Cpanel

Vad innebär obegränsad bandbredd på webbhotellet?

Om du skaffat ett webbhotell som erbjuder obegränsad bandbredd får du just detta, obegränsad bandbredd. Webbhotell som Miss Hosting ljuger således inte när de säger att de erbjuder obegränsad bandbredd, men notera att det är som att gå på buffé.

Restaurangen säger att alla får äta hur mycket de vill, när det i verkligheten inte är så. Alla webbhotell har nämligen begränsningar, så även de bästa webbhotellen.

Mer specifikt är det främst antalet processorkärnor som är viktigast, då ditt webbhotell kan sluta fungera om hostingleverantören märker av att processorkraften inte klarar av den eventuellt massiva trafiktillströmningen.

Vad händer om bandbredden tar slut?

Om bandbredden tar slut kontaktar webbhotellet dig och meddelar det. Det blir sällan frågan om att dina webbsidor tas offline. Att bandbredden tagit slut har hänt oss en gång, men då var Inleed snälla nog att kontakta oss via e-post. Efter en kort dialog uppgraderade vi till ett bättre webbhotellspaket och så var den saken ur världen.

Hur kan jag minska bandbredds-åtgången för mitt webbhotell?

Om du kör med en serverlösning som erbjuder stöd för Litespeed komprimeras dina bilder per automatik, samtidigt som din sida cachas på ett effektivt sätt Det är viktigt att se till att dina webbsidor tar upp så lite plats som möjligt och att kod som HTTP, CSS och JavaScript alltid minifieras för att ta upp mindre plats.

När du tagit alla nödvändiga steg för att förminska bandbredds-åtgången och du fortfarande slår i taket, då kan det vara en bra idé att antingen uppgradera ditt webbhotellspaket eller alternativt teckna dig för en dedikerad server eller en VPS-tjänst (virtuell server).