Hitta bra domännamn

När man ska skaffa en hemsida så krävs förutom ett bra webbhotell även ett domännamn. Man kan antigen köpa ett domännamn som ingen tidigare har ägt. Fördelen med detta alternativ är att man har bra kontroll över den länkprofil det aktuella domännamnet har. Du kan alltså själv styra vilka typer av länkar du vill ha in till din hemsida.

Att hitta ett bra domännamn som är ledigt kan vara en ganska stor utmaning. Till att börja med så måste man ha koll på aktuella och kommande trender. Padel är ett exempel där det för några år sedan fanns väldigt många bra lediga domännamn.

Numera när de flesta har anammat denna sport så är det otroligt utplockat även när det gäller padelrelaterade domännamn.

Det andra alternativet när det gäller att hitta ett bra domännamn är att köpa en domän som redan varit registrerat, men som är under frisläppning. Vad detta innebär är att om man är ute i god tid så kan man komma över riktigt bra domännamn.

I vissa fall får man betala ganska bra för dessa domännamn, men det finns även guldkorn man kan registrera för 99-300 kr. Vi har på Webbhotello tagit fram en undersida där vi listar domännamn som snart blir lediga. Vi har initialt fokuserat på .SE och .NU domäner.

Samtliga domännamn du hittar i listan frisläpps först imorgon, vilket innebär att man behöver använda en snapback-tjänst för att registrera dom. Ifall ingen registrerar domänen så kan man istället använda en vanlig domänregistrator för detta.

Lämna en kommentar