5/5

Simply erbjuder bra och billiga webbhotellspaket, och presterar bra eller mycket bra inom alla kategorier.

Höjdpunkter

Recension Simply webbhotell

På Simplys webbsida säger de att WordPress-webbsidor ska må utmärkt med deras webbhotell. Det ska även erbjuda blixtsnabb support och en ”massa läckra features” som inkluderas direkt från start.

Det låter ju kanon!

På startsidan står det även att det är webbhotellspaket från 10 kr/mån som gäller. Då är det ju bara att köra på, och strunta i att jämföra webbhotell på startsidan?

Sakta i backarna! Nu tar vi det lugnt. Läs recensionen noggrant innan du bestämmer dig.

Vilka är Simply?

Simply.com är ett webbhotell som har sin bas i Danmark till skillnad från helsvenska webbhotell, som exempelvis Inleed. Simply hette tidigare UnoEuro, men år 2020 bytte de namn. Det gjorde de rätt i, då UnoEuro är lite lagom svårt att uttala. Försök säga UnoEuro 3 gånger på rad, om du kan!

Medan du vrider tungan av dig så fortsätter vi med recensionen.

Är Simply ett bra webbhotell?

Simply erbjuder många bra webbhotellspaket, och då alla viktiga funktioner är inkluderade från start får du mycket webbhotell för pengarna. För att få tillgång till ett webbhotellspaket under ett års tid måste du betala från 120 till 420 kr, vilket är ett bra intropris för ett webbhotell.

Positivt med Simply

Det är lätt att välja ett passande webbhotell

Hos Simply är det fyra typer av webbhotell som erbjuds: Basic, Standard, Pro och Enterprise. De kör även med lockpriser, då det är billigast att vara kund under ett års tid. Nedan berättar vi mer om vad webbhotellspaketen innehåller, och vad du måste betala i snitt.

Simply är ett billigt webbhotell

Det billigaste webbhotellspaketet, Basic Suite, har ett snittpris på 408 kronor. Då alla viktiga funktioner är inkluderade redan från start får du mycket för pengarna hos Simply, om vi har pris kontra prestanda-formeln i åtanke. De billigare paketen är extremt prisvärda.

Detta inkluderas alltid

 • Obegränsat med trafik. 
 • Obegränsat antal e-postadresser.
 • Obegränsat med bandbredd.
 • Obegränsat antal databaser. 
 • Virusskydd.
 • Övervakning dygnet runt.
 • Gratis SSL-certifikat via Lets Encrypt.

Så skiljer sig webbhotellen från varandra

FunktionBasicStandardProEnterprise
SSD-lagring10 GB20 GB100 GB200 GB
CPU-kärnor1 st2 st3 st4 st
RAM-minne0,5 GB1 GB1,5 GB2 GB
CPU-kärnor1 st2 st3 st4 st
TelefonsupportNejNejJaJa

Så mycket kostar webbhotellspaketen

PrisBasicStandardProEnterprise
År 1120kr240kr360kr480kr
År 2480kr960kr1 560 kr2 520 kr
År 3480kr960kr1 560 kr2 520 kr
År 4480kr960kr1 560 kr2 520 kr
År 5480kr960kr1 560 kr2 520 kr
Totalt 5 år2 040 kr4 080 kr6 600 kr10 560 kr
Kostnad/år408kr816kr1 320 kr2 112 kr

Bra kundsupport

Miss Hosting kan du ringa till även om du kör på det billigaste webbhotellspaketet. Detsamma gäller för Oderland, som erbjuder en driftjour som har öppet dygnet runt för alla kunder. Men Hos Simply måste du teckna dig för någon av de två dyraste webbhotellen, för att kunna ringa till supporten.

Det känns dock som en helt acceptabel lösning, då priset du betalar kan hållas nere för de billigaste webbhotellspaketen. Du kan även kontakta supporten via ett webbformulär, och enligt kunder som uttalat sig på nätet är det en svarstid på cirka en timme som gäller.

Det finns även en FAQ-sektion, där du kan hitta svar på vanligt ställda frågor utan att behöva kontakta kundsupporten.

Svensk kundsupport erbjuds

Efter att den svenska delen av Surftown köpts upp av Simply, följde supportmedarbetarna med på köpet. Det innebär att det är kundsupport på svenska som gäller. Riktigt vass sådan också, om vi ska tro på de kunder som uttalat sig.

Simply har ett perfekt omdöme på internet

Många gillar Simply. Till och med Sweclockers användare verkar ha fattat tycke för dem.

Simply får främst beröm för att de erbjuder bra kundsupport, men även för att den prestanda som gäller håller måttet. Vi kunde inte heller hitta någon som valt att klaga på prisläget, logiskt nog.

Snapback-tjänst finns tillgänglig

Egensajt erbjuder snapback för både .com-domäner och .se-domäner. Simply erbjuder snapback även de, men bara på danska (.dk) domäner. Denna tjänst, där du köper utgångna domäner som fortfarande har länkstyrka, kan passa bra för alla som vill breda ut sig på den danska marknaden.

Egenutvecklad kontrollpanel som fungerar utmärkt

Det är inte Litespeed som gäller hos Simply, och du får inte heller tillgång till cPanel. Simplys kontrollpanel är egenutvecklad, och fungerar utmärkt. Där kan du bland annat lägga till databaser, ändra PHP-version och ställa in mejlen. Dessutom erbjuder de stöd för Opache, som snabbar upp dina sidor per automatik.

Neutralt med Simply (+-)

Inga mer avancerade hostingalternativ

Du kan inte teckna dig för en dedikerad server eller en virtuell server hos Simply, då det endast är webbhotells-paket som gäller. Men så länge du inte har behov av att driva extremt tunga och välbesökta e-handelsplatser spelar detta ingen roll.

Negativt med Simply (-)

Här var det tomt, och det gillar vi.

Sammanfattande tankar

Du får mycket för pengarna hos Simply. De kör även med en tydlig prissättning, så det är lätt att hålla koll på vad som gäller år 2. Utöver detta inkluderas alla viktiga funktioner redan från start. Simply erbjuder bra och billiga webbhotellspaket, och rekommenderas därför av oss.

Fördelar med Simply webbhotell
 • Låga priser
 • Bra kundsupport på svenska
 • Tydlig prissättning
 • Enkel kontrollpanel
 • Mycket för pengarna
Nackdelar med Simply webbhotell
 • Erbjuder inte VPS eller dedikerad server
Innehåll
Kundservice
Höjdpunkter

Vanliga frågor och svar om Simply webbhotell

Finns kontrollpanelen på svenska?

Den kontrollpanel som erbjuds finns tillgänglig på både svenska och engelska.

Kan man köpa domäner hos Simply?

Du kan köpa domäner hos Simply. Svenska domäner har ett introduktionspris på 9 kronor. För .com- och .eu-adresser är det alltid 100 kr per år som gäller.

Vad kostar det att bli kund hos Simply?

Det billigaste webbhotellspaketet, Basic Suite, har ett snittpris på 408 kr om du är kund hos Simply under 5 års tid. Att bli kund hos Simply kostar bara 120 kr år 1, men utslaget över 5 år betalar du totalt 2 040 kr för det billigaste webbhotellspaketet.

Vad tycker du om Simply webbhotell?