Mini-recension av Binero

binero-landningssida

Binero är ett helsvenskt hostingföretag med säte i Stockholm. Företaget har erbjudit webbhotellslösningar sedan 2002, och enligt deras eget marknadsföringsmaterial ska de vara vänligast i branschen. Och vem vet – det kanske stämmer?

Tips: Jämför de bästa webbhotellen på startsidan i stället, då Binero inte är så bra.

Många högprofilerade kunder verkar åtminstone vara helnöjda, alltifrån rockartisten Thåström till public service-giganten SVT har tecknat avtal med Binero – och verkar inte ha några invändningar på det. Företaget hävdar också att de är den största nationella försäljaren av .se-domäner, vilket bör ses som lite imponerande.

I övrigt är det två webbhotellspaket som erbjuds; Privatpaketet samt Företagspaketet. Nedan snackar vi lite mer om dessa – men först går vi igenom vad samtliga kunder får ta del av.

Hos Binero är det inte cPanel som gäller. Företaget kör istället på en egenutvecklad variant som bör fungera minst lika bra. Utöver detta ingår allt vi kan förvänta oss; en enklare sidbyggare, SSL-certifikat, daglig backup samt mycket mer.

Binero Privatpaket

Instegspaketet är helt ok utformat för alla som bara ställer lite enklare krav. PHP-prestandan stannar dock på 96 MB – vilket är lite i det minsta laget för bland annat WordPress-användare.

Binero Företagspaket

Företagspaketet är betydligt trevligare utformat, och prisnivån, dvs. 219 kr/månaden, bör ses som rätt överkomlig med tanke på allt som ingår. Det är också värt att påpeka att PHP-prestandan här skjutsas upp till 512 MB per process, vilket bör räcka för i princip alla WordPress-sajter.

Övriga valmöjligheter

Binero erbjuder inga dedikerade servrar, men ett VPS-alternativ hittar vi. Detta är prissatt från 180 kr/månaden.